Boşluklar

Betül Fırat 48 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Boşluklardan boşluk beğenmek kime ne kadar uyar? Neden boşluk hissi yaşadığımızı biliyor muyuz? Herkesin boşluğu farklı tabi… ya da eksiğimi diyebiliriz.

Boşluklar bazen ne yapacağınızı bilmediğiniz zaman ortaya çıkan bir duygudur. Ya kararsız kalmışsınızdır ya da tam olarak ne yapacağınızı bilmiyorsunuzdur. Bir anlık bocalama neden olur bu boşluğa.

Diğer yandan da rotasız bir gemi gibi bir amacınız olmadığında çıkar ortaya. Hayata tutunmak için amaç gerekir insanlara. Emek, çaba ve zaman verecekleri şeylerde kendilerini bulmak isterler. Önemli olan amaç edinebilecek bir şeyler bulup bulamamaları olur.

Amaç gibi inanç da boşluktan kurtarır insanı. Her türlü inançtan bahsediyorum. Kendinize, yapabileceğinize, güzel şeyler olacağına olan inancınız da boşluğa düşmenizi engeller.

Başka bir konu da yoksunluk. Bir şeylerin yoksunluğunu hissettiğinizde ortaya çıkan bir duygudur. Kendinizde eksik bulduğunuz şey için de boşluk duygusu hissetmeniz gayet doğaldır. En kısa sürede yerinin doldurulması gerekir.

Bazen de her şeyiniz tam olduğu halde anlamsız bir duygu olarak gelir. Bakarsınız bir eksikliğiniz yok, inancınız var ve amacınız doğrultusunda gidiyorsunuzdur. Yine de boşluk hissiniz varsa belki de gittiğiniz yoldan emin değilsinizdir. Olabilir… Tereddüt yaşadığınızda da boşluk hissiyle baş etmeniz olasıdır.

Her ne olursa olsun bu duyguyu hayatının bir yerinde yaşamayan yoktur. İster kimlik bunalımı olarak yaşayın ister ne yaptığınızı sorgulayarak yaşayın, her türlü bu duygu ile tanışmışsınızdır bir döneminizde.

İnsansak her duygu ile karşılaşırız hayatımız boyunca. Kimisi ağır hasarlar meydana getirir içimizde kimisi de iyi halden kazandırır. Boşluktan boşluğa değişir sizde ne kadar hasara neden olacağı.

Hayatınızın yönünü mü değiştireceksiniz yoksa geri adım mı atacaksınız, boşluklarla nasıl savaştığınıza bağlı. Belki de gardınızı indirmenin tam sırasıdır. Kendinizi duygularınıza ve düşüncelerinize bırakmalısınız.

Önemli olan hangi duyguyla tanıştığınız değil de onunla nasıl başa çıkacağınızdır. Duygularınıza yenilmediğiniz sürece dünya başınıza yıkılmaz ya da yıkılmış gibi hissetmezsiniz.

Boşluklar için de en etkili yöntem bir şeylere tutunmaktır. Hayata dört elle sarılır ve kendinize güvenirseniz, boşlukta da kalmazsınız… boşluklardan boşluk da beğenmezsiniz.

Hayatınızın anlamı belki de bu boşlukları yok etmektir, bilemezsiniz…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar / Şair
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version