Cesaret

İlaha Guluyeva 43 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

İnsan, kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret edemedikçe yeni okyanuslar keşfedemez…
(Andre Gide)

Cesaret çoğu kişinin risk alamadığı ve çoğu kişinin de yapmak istediği eylemdir.

Cesaretinizi korkularınız ve başarısızlıklarınızla yüzleştiğinizde elde edersiniz. “Her karanlık gecenin aydınlık bir sabahı vardır” veya “Her şerde bir hayır vardır” veya “Her zorluk sizi başarıya götürür” gibi bazı tabirler vardır. Ama ben şöyle düşünüyorum: Her şerde de bir hayır vardır, her hayırda da bir hayır vardır. Her hayırda bir hayrın olması açıktır ama her şerde bir hayrın olması sizi beklemediğiniz bir hayra götürmek için yoldur veya sizi güçlü kılmak için sebeptir.

Dikkatli incelersek, bütün dünyada güçlü insanlar hep büyük bir veya bir çok dertlerini aşmakla kendilerini güçlü etmişlerdir. Neden? Çünkü büyük zorluklar atlatmışlar ve muhteşem bir hayra kavuşmuşlar. İşte bu zor durumlardan çıkmayı göze alanlar cesur olanlardır ve sonunda onlar kazanıyor. Çünkü o zor durumlarda çıkış yolunu aramak, sonrasında bulabilmek de bir cesaret göstergesidir. Hayatınızda etmek istediğiniz hiçbir şeyi cesaret ederek yapmadığınız sürece hiçbir zaman o istediğiniz ne ise onu elde edemezsiniz. Biri onu sizin avucunuza bıraksa bile emek vermediğiniz için size o kadar da anlamlı gelmez ve çok kısa bir zaman içinde hayal kırıklığına uğrayarak hayal ettiğiniz nesnenin anlamsız bir şey olduğu kararına varırsınız. Ama aslında anlamsız bir şey yoktur, anlam kattığınız nesneler vardır. Emek vermediğiniz ve bu sebepten kıymet vermeniz zor olan şeylere çok fazla anlam veremezsiniz. Ama cesareti toplayıp zorluklarla baş ederek sürekli olarak cesaretinizi güncelleyebilirsiniz. Bırakın, başarısız olun ki olacaksınız. Hayat ilk adımda hiç kimseye “evet” demez. Bizi “gayret” sınavından geçirir, ne kadar kararlı olup olmadığımızı ölçer. Zaten gayretli davranıp yolumuza devam ettiğimizde cesaret kendiliğinden olur. Ondandır ki esaretin bedeli korkaklıktan, cesaretin bedeli ise güçten doğuyor.

Cesaret riskten korkmayarak, isteğinizi kendi potansiyelinizin üstüne çıkmaya götüren ve başarısızlıklarınızla yüzleşmeniz sonucunda ortaya çıkan manevi güçtür.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Çevirmen / Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version