Cinsel Mitler

Gülden Keleş 25 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Erkekler cinselliği her zaman isterler ve buna hazırdırlar.

İnsanlar robot değillerdir. Bu demektir ki erkekler de robot değil. Bu yüzden onların sürekli bir duruma hazırlıklı olması beklenemez. Bu inanışa sahip bir erkek cinselliği ödev olarak görür ve bunun sonucunda kaygı yaşar. Her an kendini cinsellik için hazır olmalıyım diye motive eder, böylece cinselliğe değil başarıya odaklanır. Sonucunda da çeşitli cinsel sorunlar görülebilir.

Cinselliği hep erkek başlatmalı, kontrol onda olmalıdır.

Kadınlara cinsellik konusunda yapılan baskılardan sonra böyle bir inanış da gerçekleşebiliyor. Cinselliği başlatmak erkeğin işidir. Eğer kadın yaparsa ahlaksızdır ve bu kadının işi değildir diye bir inanış gelişmiş durumda. Oysaki her iki cinsiyette de cinsel dürtü vardır ve kadında bunu özgürce yaşamalıdır. Araştırmalara göre kadının başlattığı cinsel ilişki iki taraf içinde daha uyarıcı oluyor.

Gerçek erkek çok fazla cinsel ilişkiye girmelidir.

Cinsel ilişki bir başarı ölçütü veya performans değerlendirme değildir. Kişi bunu istedikçe gerçekleştirmeli, ayrıca bu tek taraflı bir şey değil. Partnerine de saygı göstermeli. Böyle bir mit sonucunda kadın sürekli baskı altında hissedebilir. Erkek kendini ispatlamak için partneri dışındaki kişilerle ilişkiye girmek isteyebilir.

Erkek cinsel birleşme sırasında sertleşmesini kaybediyorsa, partnerini sevmiyor demektir.

Bitirme tezi yazdığınızı ve bu tezi sizden çok fazla şey bekleyen profesörlere sunacağınızı düşünün. O kadar iyi olmalı ki hiçbir kusur olmamalı. Sizin yerinizde başka biri olsa belki tezi hemen kabul edilecek ama siz yoğun baskı altındasınız. Çünkü mükemmel olan isteniyor sizden ne yapardınız? Hata yapmamak için insanüstü başarı göstermeye çalışır, strese girerdiniz. Bu stres belki bu tez için işe yarardı kusursuz olurdu ama devam eden hayatınızda da sürekli bu strese sahip olduğunuzu düşünün, vücudunuz nasıl tepki verirdi?

Kabul edilmese de erkekler cinsel mitlerden, toplumsal olaylardan, çevreden etkilenir ve özellikle cinsellik konusunda yukarıdaki mitlere de sahipse sertleşme bozukluğu yaşayabilir veya diğer cinsel bozuklukları. Tabii bu bozukluklara tek sebep bunlar değildir, ancak büyük etkisi olduğunu unutmayalım.

Yani partneriniz sertliğini kaybediyorsa sebep siz olmayabilirsiniz. Karşınızda birçok yükün altından kalkmaya çalışan biri olabilir, peşin hükümlü olmayın.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Psikolog
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version