CNC’ye Yol Açmak İçin İnsanları Ne Zaman Dışarı Atmalı?

Beytullah Mutlu 41 Görüntüleme Yorum ekle
4 Dak. Okuma

Normal iş adamının zihni her zaman kâra, kâra, kâra yöneliktir. Şirket ne kadar harcarsa harcasın, günün sonunda gelirlerin giderlerden (vergi dahil) fazla olması gerekir. Yenilik bir işletmenin büyümesi için temel bir gereklilik olmasına rağmen, birçok küçük ölçekli işletme rahatça arkanıza yaslanır. Kazandıkları ve istikrarlı bir pazara sahip oldukları sürece sorun olmadığını düşünüyorlar.

Bu, küçük işlerle yetinen iş adamları için geçerlidir (yine de bulmak zor). Ancak ilerleme konusunda agresif olan işletmeler için bir CNC makinesi satın almak, öncelikler listesinin başında yer alıyor gibi görünüyor. CNC, Bilgisayar Sayısal Kontrolü anlamına gelir. Bir CNC makinesi, belirli bir dizi talimatı (G kodunda) okuyan ve belirli üretim görevlerini tekrar tekrar “yönlendirebilen” makine takımlarından oluşan bir bilgisayar “yöneticisidir”. CNC teknolojisini kullanan en önemli endüstriler Metal ve Ağaç İşleme endüstrileridir.

Girişimcilere yönelik bir teknoloji forumunun düzenli bir üyesiyseniz, CNC performansı nedeniyle övgü yağmuruna tutulabilir. Çoğu iş adamı, üretim süreçlerinde CNC teknolojisini kullanmaya başladıklarında çok fazla para ve zaman tasarrufu sağladıklarına da yemin ediyor. Ancak yine de CNC’yi çalışanlarınızın işleri pahasına düşünüyorsanız, CNC’yi iki seviyede tercih etmeniz en iyisidir: mantıksal seviye ve duygusal seviye.

MANTIK BİLGİLİ

CNC makineleri özel talimatlar verir. Hiçbir zaman bir şeyi varsaymazlar, kendilerine yüklenen programa isyan etmezler. Tam olarak “ektiğinizi” “biçeceğinizi” bilmenin güvenliğini hayal edin. Diyelim ki bu süreçte bir şeyler ters gidiyor. Makinenin mükemmel durumda olduğunu varsayarsak, suçu ona yükleyemezsiniz çünkü o sadece ona yapmasını söylediğiniz şeyi yaptı.

İkinci olarak tutarlılık battaniyesi var. Baş amir için belli bir düzeyde güvenlik ve kolaylık sağlar. Bugün operasyonları siz denetlediyseniz, büyük ihtimalle yarın da aynısı olacaktır. Ne bekleyeceğinizi bilme duygusu her zaman iyi bir şeydir, özellikle de işin içinde para varsa.

Son olarak hız var. CNC makineleri düşünmek için durmuyor. Siz düşünmeyi yaptıktan sonra, onlar da yapmaları gereken güç işlerini yaparlar. Bu kadar basit. Minimize edilmiş bir kurulum süresi ve arka iş zamanı cebi vardır.

CNC ile ilgili bir kusur bulacağınız şey, mantık açısından, CNC makinelerinin bir görevi gerçekleştirmek için daha iyi yollar düşünememesidir (eğer daha iyi bir yol varsa). Bir CNC makinesi tamamen mekaniktir; sana satıldığında; satıcılar hiçbir zaman “yaratıcı” veya “yenilikçi” kelimesinden bahsetmedi. Umarım bunu kaçırmamışsındır.

DUYGUSAL BAKIŞ

CNC makineleri de şirketin varlıklarıdır. Bunun gibi varlıklar satın alındığında, beraberinde çok az duygusal yatırım yapılır veya hiç yapılmaz. Onu eğitmeyeceksin bile! Belli görevleri yerine getirmesi bekleniyor ve bu da sizi tüm açıklama, gösteri ve hatırlatma işlerinden büyük ölçüde kurtarıyor.

Ayrıca bir CNC makinesi görevini yerine getirirken hiçbir duygudan yoksundur. Yani hava ne kadar sıcak olursa olsun ya da iş yeri ne kadar gürültülü olursa olsun, CNC makinesi işini her günkü gibi yapacaktır. Çok mekanik ve sıkıcı işler yaparken boşluk bırakma eğiliminde olan insanlarla karşılaştırıldığında farklıdır.

CNC istese de şikayet edemez. Bu gerçekten çok uygun. Şimdi dikkat etmeniz gereken şey elektrik faturanızdır. Dikkatli olun, CNC makineleri alırken size yüksek faturalar şeklinde ihanet edebilir. Biriktirdiğiniz tüm duygular serbest bırakılabilir.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version