8 Dakikalık Meditasyonun Faydası

Beytullah Mutlu 73 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Meditasyon tam olarak nedir? Görünüşe göre günümüzde pek çok insan bu tür faaliyetlerle ilgileniyor. Tanım gereği meditasyon genellikle bireyin farkındalık veya düşünce nesnesine yoğun dikkat durumunu tanımlamak için kullanılır. Birey dikkatini içe çevirmeye çalışır. Meditasyonun Vedik Hinduizm kökenli olduğu söyleniyor. Bu genellikle doğu dinlerinde uygulanır, ancak artık batı kültürü bile bu tür faaliyetlere zaten dahil olmuştur. İnsanlar kişisel gelişimleri, iç huzuruna kavuşmaları ve daha sağlıklı olabilmeleri için zihinlerini Allah’a odaklayabilmek için meditasyon yapmak isterler.

Pek çok Amerikalı artık bir tür meditasyonla ilgileniyor. Time Magazine’e göre neredeyse herkesin kullanabileceği bir meditasyon uygulaması var. Bu, meditasyona başlamak isteyen ancak nereden başlayacağına dair hiçbir fikri olmayan Amerikalılar için temel bir başlangıç noktası olarak düşünülebilir. Kendisi için yeni bir şeyle başlayan hemen hemen her birey, genellikle bu konuda kalıcı sorular, umutlar ve şüpheler yaşayacaktır. Hatta meditasyona başladıklarında aydınlanacaklarını uman insanlar bile var. Veya belki de meditasyonun son birkaç aydır yapmaya çalıştığınız bir egzersiz veya diyet gibi olduğunu düşünen kişilerden birisiniz. Ancak bunlar normaldir; yani siz de böyle olursanız şaşırmayın. Yapılacak en iyi şey, tüm olumlu ve/veya olumsuz beklentilerle yüzleşmek ve bunu yaptıktan sonra onları unutup temiz bir sayfa açmaktır. 8 dakikalık meditasyon programını denemek istiyorsanız, ona her seferinde bir dakika nasıl yaklaşacağınızı öğrenmelisiniz.

Birçok kişi meditasyonun basit bir uygulama olduğunu düşünse de iki kez düşünseniz iyi olur. Farkında olmayabilirsiniz ama zihniniz sürekli oradan oraya koşuyor. Konsantre olamazsın. Kitabın yazarına göre nefesinize dikkat etmelisiniz. Bu meditasyona ilk adımdır. Derin nefes alarak nefes alıp verişinizi yapın. Bunu her zaman yaparsanız ve pratik yapmaya devam ederseniz meditasyonda başarılı olabilirsiniz. Bir hatırlatma olarak, kendinizi başka şeyler düşünürken yakalarsanız veya başka bir deyişle aklınız dağılırsa, tekrar nefesinize odaklanın. Sonuçta meditasyon tamamen konsantre olmakla ilgilidir ve eğer doğru yolda olmadığınızı fark ederseniz, her zaman o ruh haline nazikçe geri dönebilirsiniz. Kolayca cesaretiniz kırılmasın ve pratik yapmaya devam edin. Pratik yapmanın mükemmel hale geldiğini söyleyen popüler bir deyiş vardır; bu yüzden bunu her zaman aklınızda bulundurun. Kolayca vazgeçerseniz, bırakan olarak kalırsınız.

Meditasyon iç huzuru yakalamanıza yardımcı olabilir. İşyerinizde, ailenizde ve tüm dünyadaki tüm sorunlarınız varken, en azından birkaç dakikalık huzuru deneyimlemelisiniz. Hiçbir ücret ödemeden kişisel gelişiminize ulaşma şansını kaçırmayın.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version