Eğitim Koçluğu Nedir

Gülşah Hizal 26 Görüntüleme 1 Yorum
2 Dak. Okuma

Öncelikle Koçluğun tanımını inceleyelim.

Genelde anlamda koçluk; Resmi Gazete’de Koç; ilgili yasal süreçler, kalite normları ve hizmet prosedürleri çerçevesinde; koçluk süreçlerinin iş organizasyonu ve süreç başlatma faaliyetlerini gerçekleştiren, koçluk sürecini yürüten ve bireysel mesleki gelişimini sağlayan nitelikli kişilere denir.

Genel anlamda ise; Kişinin gerçek potansiyeli ortaya çıkararak, değişimler meydana getirmeyi sağlamak için verilen profesyonel bir hizmettir. Hedefe odaklanmaya ve gerçekleştirmeye yardım eder. Gerçek bir içsel özgürleşmenin sağlanmasına destek verir. Kısaca bir koç, hedeflerinize ulaşmanız için yolunuza ışık olan kişidir.

Eğitim Koçluğu değerlendirme kısmı, çocuk ve gençlik dönemi içermektedir. (7 yaş – 22 yaş arasını kapsamaktadır)

Eğitim Koçluğu Ne Fayda Sağlar?

Eğitim Koçluğu kişiye özel yaklaşım sergilemektedir. Bireyin başarıya gidecek yolda nasıl ilerleyeceğini, güçlü ve geliştirmeli gereken yönlerinin tespiti vb. yaklaşımlar ile yol haritamız oluşmaktadır.

Stresli veya kaygılı olduğu durumlarda alternatif metotlar ile destek sağlanmalıdır.

Her kişinin farklı öğrenme biçimi vardır. Bunların tespiti ile kişiye özel yaklaşım çizilerek öğrenme şekline yön vermek, çocuklarımız için önceliğimiz olmalıdır. Kişiye uygun öğrenme yolu bulunduğunda her çocuk veya birey öğrenebilmektedir. Bizlerin amacı bu yolu birlikte bulmaktır.

Başarılı olacağına inanmayan bir öğrencimizin, bu inanç kalıbını ortadan kaldırıp, başarıya giden yolu bulmasına ışık olmaktır.

Yaşadığı sınav kaygısı ile başa çıkmanın yollarını göstermektir.

Kişinin özgüveninin gelişmesine destek olmaktır.

Aile ve öğrenci arasında uyumu sağlamaktır.

Ergenlik döneminde yaşadığı kaygı, endişe ve gelecek korkusu yaşayan gençlerimize alternatif çözümler ile bu süreçlerde destek olmaktır.

Programlı ve smart hedefler ile yolunu bulmasını sağlamaktır.

Özetleyecek olursak, Hedefimiz ufak dokunuşlar ile var olan ışığı yüzeye çıkartmaktır.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
1 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version