Erk Hayvanı

Nurhayat Güler 53 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Kainat yaratıldığında, yeryüzüne insanlar yaşamak için geldiğinde yalnız değildiler. Uzaydaki dostlarımız haricinde, insanlara yardım amaçlı bir de hayvanlar vardı yeryüzünde. Hatta gökyüzünde de. İlk çağlardan bu yana beslenme, tarım, giyim, savaşlar, hatta barınma gibi birçok alanda insanların en iyi yardımcıları oldu hayvanlar.

Tüm bunların yanında bir de ruhsal olarak pozitif yönde etkisi yadsınamaz. Bir köpeğin dostluğu, kedinin sokulması, kuşların sesi… En berbat hissettiğin anda bile yüzünü güldürebilir.

Bu ruhsal faydanın daha da derinine inelim şimdi. Şamanizm’e göre ruhumuzun da bir hayvanı var! Yani “erk hayvanı”. Bu hayvanlar ruhumuzun rehberleridir. Şamanizm’de erk hayvanları, insanın doğduğu andan itibaren yaşam boyu ona eşlik eden ruh rehberleridir. Her insanın bir erk hayvanı vardır, fakat çoğu insan bunu bilmez. Keşfetmesi bazen bir farkındalıkla bazen de bir tesadüf sonucu olabilir. Keşfetmek isteyen insan mutlaka erk hayvanının farkına varacaktır. Eski çağlardan günümüze, hayvanların koruyucu ve insana ilham veren yönleri ruhlara neden rehberlik etmesin? Düşününce oldukça mantıklı geliyor.

Erk Hayvanları ve Anlamları

Şimdi gelelim bu erk hayvanları nasıldır? Anlamları nelerdir?

Erk hayvanı kişinin ruhsal durumlarına göre yıllar içinde değişim gösterebilir. O anki ihtiyacın olan ruhsal güce hitap eden hangisi ise o olabilir, çünkü erk hayvanları, rehberlik ettiği ruhları korumak için varlar. Örneğin;

Aslan: Enerji ve güç

Baykuş: Aldatma, geleceği görme

Karga: Değişiklik

Köpek: Sadakat

Yılan: Yeniden doğuş, kurnazlık

Örümcek: Yaratıcılık

Kurt: Sadakat, başarı

Kelebek: Değişim

Kedi: Özgürlük

Kartal: İlahi ruh

gibi daha birçok erk hayvanı olabilir.

Erk hayvanımızı nasıl buluruz?

Öncelikle şunu belirteyim; erk hayvanı bir enerji formudur aslında. Konuya bu açıdan bakarsak ihtiyacımız olan ve bize hitap eden erk hayvanını çok rahat fark edebiliriz. Yaşamınızda sık sık karşılaştığınız hayvanları düşünün. Sürekli kediler mi çıkıyor karşınıza? Ya da kuş, köpek, kelebek, fare vs. Hepsi olabilir. Ya da rüyalarınızda en çok hangi hayvanı görüyorsunuz ? Evcil hayvanınız ne? Bu hayvanların ne amaçla hayatımızda karşımıza çıktığını, hangi ruh halindeyken hangi hayvanla karşılaştığımızı ya da sahiplendiğimizi bir gözden geçirelim. Erk hayvanı her türden havan olabilir. Örneğin kaplanları çok seviyorsunuz. Videolarına belgesellerine bakmak hoşunuza gidiyor. Çünkü ondan aldığınız bir güç var. Size vermek istediği bir mesaj.

Erk hayvanı ayrıca meditasyon ile de bulunabilir. Spritüel insanlar bunu çok daha kolay yapabiliyor ve erk hayvanını meditasyon ile bulabiliyor. Eğer meditasyon ile aram yok diyorsanız yukarıda bahsettiğim gibi biraz hayatınıza dikkatlice bakarsanız rahatlıkla erk hayvanınızı bulursunuz ve onu keşfettiğinizde bilinçaltınızın verdiği mesajları daha kolay anlayabilir yaşadığınız olaylara farklı bir yön verebilirsiniz ve bunu fark ettikten sonra onun rehberliğindeki mesajları anlamlandırmak ve kendinizde şifalanması gereken yönleri görmek, sizi çok daha farkındalıklı ve güçlü bir insan yapacaktır.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version