Gözü Çizmeden Gözlükten Kurtulmak Mümkün mü

Fatih Yıldız 33 Görüntüleme 1 Yorum
1 Dak. Okuma

Gözlükten kurtulmak, en yaygın şekilde göz çizdirmek olarak biliniyor. Aslında doğru bir ifade, yanlış değil, çünkü göz numara düzeltme yöntemleri olarak bilinen refraktif cerrahi alanında ilk uygulama radyal keratotomi denilen gözün ön saydam tabakasına özel bıçaklarla kornea kesileri yapılarak yani göz ön yüzü çizilerek olmuştu.

Artık göz çizme denilen gözlükten kurtulma işlemleri excimer lazer ile yapılmakta ve gözü çizme kesicileri gerekmemektedir. Hatta en son olarak notouch lazer denilen yöntemle göze hiç dokunmadan tüm aşamalar lazer ile yapılabilmektedir.

İlk söylemler genelde kolay kolay değişmiyor, mesela kağıt mendil için Selpak, bulaşık deterjanı için Mintaks tabirinin kültürümüze yerleşmesi gibi gözlükten kurtulma işlemi içinde göz çizme tabiri yerleşmiş durumda.

Önemli olan tabi kişinin neyi anlatmak istediği. Biz ve herkes şu anda, gözümü çizdirdim dediği zaman lazer yapılarak miyop astigmat ve/veya hipermetropinin lazer ile göz bozukluğu düzeltme işlemi olduğunu anlıyoruz.

Evet, sonuç olarak uygun gözlerde, özellikle de kornea topografik değerleri izin veren gözlerde göze dokunmadan notouch lazer yapılabilmektedir.

Önemli Not: Bilgilendirme amaçlıdır.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Operatör Doktor
1 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version