Gülmeyi Unutmayalım

Nilüfer Kabalı 26 Görüntüleme 1 Yorum
1 Dak. Okuma

Her gün dışarıda birçok insanı görüyoruz, onlarla konuşuyoruz, onlara soru soruyoruz, işe gidiyoruz, alışveriş yapıyoruz. Tüm bunları yaparken farklı duyguların içinde oluyoruz. Bazen telaşlı, bazen sinirli, bazen düşünceli olabiliyoruz. Kendimizi dünya telaşına o kadar kaptırıyoruz ki tebessüm etmeyi, gülmeyi unutuyoruz. Oysa bir tebessüm hem sizin stresinizi azaltır, hem de karşınızdaki insanın da tebessüm etmesini sağlayarak mutlu eder, neşe verir. Günümüzde birçok hastalığın nedeni strestir. Vücudumuzda biriken stres daha sonra bize hastalık olarak geri döner maalesef.

Günlük birçok sıkıntımızın içinde mutlu olmak, neşeli hissetmek günümüzü güzelleştirir. Tebessüm eden insan, en başta kendisi pozitif olur, kendini iyi hisseder ve böylece etrafına olumlu enerji verir. Kendini iyi hisseden insan ikili ilişkilerinde başarılı olur. Tebessüm edip güldüğüm zamanlarda günüm hep daha iyi geçmiştir.

Gelişen teknoloji ile birlikte insan ilişkilerini ihmal ediyoruz. Her şeyi sanal aleme o kadar taşıyoruz ki günlük hayatta yapmamız gerekenleri bile bazen unutuyoruz. Hatta bazen en önemli günlerimizi, bayramları, doğum günlerini, evlilik yıl dönümlerini bile sanal alemde kutluyoruz. Bu da yaşayacağımız mutlulukları farkına varmadan azaltmamızı sağlıyor. Gerçek ve samimi insan ilişkileri için gülümsemek, insandan eksiltmeyen, karşınızdaki insanı incitmeyen bir eylemdir. Sıcak bir gülümseme hem karşınızdaki insana güven duygusu verir, hem de ona samimiyet hissinin geçmesini sağlar.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Eğitimci / Yazar
1 Yorum
  • Gülen yüzler toplumun gelişmiş dertten tasadanda uzak olduğunu gösteriyor bence sadece gülmeyin güldüründe bu sayede hem güldüm hem güldürdüm diyebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version