Mutluluk Elimizde

Nilüfer Kabalı 45 Görüntüleme Yorum ekle
1 Dak. Okuma

Hayata anlam katmak isteriz bunun için hep bir arayış halinde oluruz ama aslında hayata anlamını bizler veririz. Biz hayata bir anlam, bir amaç yüklemezsek hayat anlamsız, amaçsız olur bizim için. Aslında hayat içinde binlerce anlam, amaç barındırır ama bunları bizim arayıp bulmamızı ister. Bunları bulmak zor gibi görünür ama değildir.

Severek, tutkuyla yaptığımız şeyler ne kadar çoksa, hayat o kadar anlamlı, o kadar güzel, bizler de o kadar zenginiz demektir. Sevdiğimiz şeyleri yaparken hiç yorulmayız hem. Yaşadığımız sürece önceliği kendimize, amaçlarımıza vererek başkalarını ne kadar mutlu ve memnun edebiliyorsak, küçük ya da büyük hayata bir artı da biz atabiliyorsak, içinde yaşadığımız dünyaya hayranlıkla bakabiliyor, oh şükürler olsun diyebiliyorsak, yediğimizin, içtiğimizin, gördüğümüzün, yaşadıklarımızın, öğrendiklerimizin ve sevdiklerimizin yüzündeki gülücüğün kıymetini bilebiliyorsak hayat bizler için o kadar güzel, uyumlu, ahenkli ve anlamlı demektir. Mutluluk ise bunların her birinin içinde saklıdır.

Atalarımız ne güzel söylemiş:

“Ne yaparsan yap, aşk ile yap.”

İnsan işini sadece para kazanmak için değil, eğer severek yapıyorsa o insan mutluluğun kapılarını açmış demektir. Mutluluğu elde etmek, hayata anlam katmak bizim elimizde…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Eğitimci / Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version