Güven ve Aşk

2 Dak. Okuma

Yaşamın zor sokaklarında gezerken insani mutlu eden belki ayaklarını yerden kesen, bulutlarda uçuran tek hece üç harfli kelimedir aşk. İki ayrı cins arasında gelişen vücut bulan duygusal hissin adıdır aşk. Zaman zaman mantığın devre dışı kaldığı, duyguların tavan yaptığı pembe düşlerin adıdır aşk. “SENİ SEVIYORUM, ÇOK MUTLUYUM,” belki içi doldurulmamış sözcüklerin havada uçuştuğu mutluluğun polyannacılık halidir aşk. Peki ya güven? Burada duralım. Aşık olduğunuz insanı ne kadar tanıyorsunuz? Uzmanlık alanım aşkın dar sokaklarında kadınların bu güveni daha çok ortaya koyduğunu gösteriyor. Genelleme yapmak istemem ancak terapi yaptığım kadın hastalarımın çoğu yaşanılan travmaların yalnızlaştırdığını ortaya koyuyor. İçe kapanma, ağlama nöbetleri ya da tam tersi derin bir suskunluk. Güven kendisine değer veren, kadını sahiplenen, üzmeyen, yormayan ihtiyaç duyulan bir duygudur. Hak edilmesi zaman alır.

Aşka menfaat girer mi? Hayır. Ekonomik güç etkiler mi? Hayır. Görsellik etkiler mi ? Hayır. O halde aşk her türlü olumsuz duygulardan arınmış hissin iki insanın arasında yaşanması, güven ile tamamlanmasıdır. “Ben güzel sevmedim senden ziyade” der Karacaoğlan. İşte o sevgiyi güvenle göstereceksin. Havada uçuşan boş sözler ile değil Yoksa bir gün ansızın bir ses çınlar kulaklarda. “Hoşça kal gidiyorum artık bitti!!” Ve biz psikolojik danışmanlara gelen gözlerinde umutsuzluk gördüğümüz, travmalar acılar yaşayan kadınlar bilakis hayata yeniden kazandırdığım kadınlar. Bazen de erkekler. Ancak istisnalar kaideyi bozmaz. Uzmanlık tavsiyem aşk ayaklarınızı yerden kesmesin hanımlar, önce güven, yine güven. Terapi yaptığım insanların nikah şahitliklerini yapmak mutluluğumdur. Bunu da sosyal medya hesabımdan paylaşmak gururumdur.

Biten aşkların enkazında gözyaşları da olur umutsuzluklarda. Sonra bir güneş doğar, bir kapı kapanır diğeri açılır ama az da olsa izi kalır. Duaya açılan eller boş çevrilmez. Kim bilir belki de şerlerde hayırlar, hayırlarda şerler gizlidir. Hayatın çıkmak sokaklarını aşk ile aydınlatmanız dileğiyle…

Sevgiyle kalın.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Aile Danışmanı
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version