Sevda Katarları

2 Dak. Okuma

Tarih ötesi kadar eski yüzyıllar kadar canlılığını koruyan, bazen can yakan bazen ayaklarını yerden kesen gizemli, fevkalade bir duygu. Aşk. Sevda türkülerinin ezgilerinin yankılandığı Anadolu. Şairlerin iç dünyalarını döktükleri şiirlere konu olan aşk, romanlara heyecan veren kimi zaman ümitlendiren kimi zaman ağlatan, bazen sonu mutlulukla biten çoğu zaman da yarım kalan, kalpte derin yaralar açabilen zikzaklı hisler.

Ümitsiz sevdalar en zor olanı ve bir insanın tüm hayatını etkileyebilecek durumda olabilir. Danışmanlık hayatımda çok sık karşılaştığım insan hayatlarından kesitleri zaman zaman anlatıyorum. Burada ince bir ayrıntı gizlidir. Ama aşkta göz bunu görmez, mantık gider duygular konuşur. O ince nokta kişilik, karakter duruşu, sağlam zemindir. Bu da önce güveni, saygıyı sonra sevgiyi sağlamlaştırır. Aşk ise bunların hiçbirini görmez. Duygular şelâledir, hataları görmez, görmek istemez. Kadınlar bu konuda daha duygusaldır. Sevdalarının peşinden sadakatle giderler. Fedakarlık emek ister, seven kalp o emeği verir ancak karşılık, vefa göremezse ruhsal çöküntü o zaman başlar. Danışmanlığını yaptığım bu ruhsal çöküntüye uğrayan hanımlar çoğu zaman beni üzer. Bilirim ki duygusal yürekler bu sızıyı kolay aşamayacak. Ancak terapilerle zaman içerisinde normal yaşamlarına devam etmeleri için yardımcı oluyoruz. Ve kendi geliştirdiğim bilinçaltı boşaltma terapisiyle güzel sonuçlar alıyorum. Kalp de zaman içerisinde kabulleniyor. Bir uzman olarak şu tavsiyelerde bulunmak isterim; Aşk güzel, muhteşem bir duygudur. Cemal Süreya da bunu söyler, Yahya Kemal Beyatlı da. Bestekâr Yusuf Nalkesen de. Ancak bu yazar ve şairler aşkın acılarını da anlatmışlardır. Gelelim uzman olarak tavsiyelerime. Aşk, önce güvendir sonra saygı, tutku ve sevgi bu hasletleri tamamlar. Değer verme, zaman ayırma, güzel muhabbetler aşkı pekiştirir. Danışmanlığını yaptığım gençlerin nikah masasında şahitliğini yaptım. İki insanın ruh uyumu, inançları, dünya görüşü de önemli faktörlerdir. Hayatı seven, manevi değerlere önem veren, merhametli, hoşgörülü, vicdanlı bireyler güzel aşklar yaşamaya ve toplumun temel taşı mutlu yuvalar kurmaya hazır olurlar. Güzel aşklardan, mutlu evliliklerden iyi nesiller yetişir.

Aşkları en güzel yaşamanız ve güzel bir evliliğe gitmesi temennisiyle. Yarım kalan, acı veren aşklar mı? Ondada vardır bir hayır. Sevda katarlarında en güzel yollar size açılsın. Muhabbetle.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Aile Danışmanı
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version