Hayallerinizi Satar mısınız?

Veysi Yaman 23 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Kabul ediyorum ki dramatik bir soru…

Ve genelde tabi ki hayır ile cevaplanacak bir soru.

Doğru, kimse kendi hayalini satmak istemez. Onu bir gün gerçekleştirmek için saklar ve fırsat bulduğu ilk anda bunu gerçekleştirir.

Çünkü hayaller olmadan yaşam devam edemez, hayaller olmadan insanın geleceğe dair bir umudu olmaz.

Bu kadar değerli bir şey satılabilir mi?

İnsanlık kurduğu hayallerin neticesinde günümüzdeki gelişime varabilmiştir. İlk etapta olması imkânsız görünen nice fikir bir süre sonra gerçekleşmiş ve yeni bir hayalin kapısı aralanmıştır.

Günümüzde kullandığımız ve son derece normal olarak algıladığımız nice teknolojik aygıt bundan yıllar önce ulaşılması imkânsız bir ütopyadan farksızdı. İnsanlar bu tür konuşmaları yapan kişilere çılgın veya hayalperest gibi ithamlarda bulunurdu.
Ancak bu hayalperestler bu ithamlara kulaklarını tıkayıp hayallerin peşinden koştular ve en nihayetinde amaçlarına ulaşıp hem kendilerinin itibarını kazandılar hem de insanlığa büyük bir konfor miras bıraktılar.

Bu konuda böyle büyük işlere imza atan o kadar çok kişi var ki.

Düşünsenize, Wright Kardeşler ilk başlarda kendilerine yönelik ithamlara kulaklarını kapatmamış olsalar ve bu eleştirilere yenilselerdi bizler şua anda bu kadar rahat ve hızlı seyahat edebilir miydik?

Veya GrahamBell, ilk başarısızlığında pes etseydi şuanda bu kadar uzak yerlerden birbirimizle böyle güzel bir şekilde iletişim kurabilir miydik?

Ya Thomas Edison ve Tesla uzun uğraşlara ve emeğe rağmen yaptıkları deneysel hatalar nedeniyle bu çalışmalarından vazgeçip, “Bize ne ya olmuyor işte ne yapalım” deyip kenara çekilselerdi şimdi hala gaz lambalarının altında oturan insanlar olmaz mıydık?

İşin özeti tarih, hayallerinden vazgeçmeden onurlu mücadeleleriyle belki de yaşadığı zaman diliminde büyük haksızlıklara veya yoksunluklara rağmen pes etmeden hem kendileri hem de insanlık için hayalleri gerçekleştiren çok fazla kahraman barındırmıştır.

O zaman ne duruyorsunuz?

Kendi hayallerimiz için bir şeyler yapmaya başlamaya başlayalım mı?

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Veysi Yaman
Bağlantılar:
Eğitimci / Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version