İnançlar ve Hayatımıza Etkisi

Melda Vatancı 40 Görüntüleme 1 Yorum
2 Dak. Okuma

İnsanın oluşumdaki en önemli değerlerden biri de ‘inanç’tır. İnandıklarımız kimliğimizi oluşturan en önemli unsurlardan biridir. Bu konuyla ilgili yanlış öğrenilen ya da öğretilen her şey kimliğimizin şekillenmesinde etkili olacaktır. Yanlış inançlar yanlış düşünceleri doğurur bu da yanlış bir yaşam sürmek demektir.

Hatalar zinciriyle devam eden hayat insanları umutsuzluğa ve çaresizliğe sürükler. Gerçekler ve yalanlar yer değiştirdiğindeyse hayat, yalanlar silsilesine dönecektir. Yalandan yaşanan bir hayattan daha acınası ne olabilir ki? İnanılan bu sahte değerlerin gerçek olduğuna emin olarak yaşanılan hayattan ne beklenebilir?

Bilgi kirliliğinin internet üzerinden bu denli yayıldığı günümüz dünyasında hakikatleri bulmak büyük bir çabayı gerektirir. İnsanlarsa sadece günlük meşgalelerle ilgilenmektedir. Bir insan kendinden ne kadar süre kaçabilir ki? Kendisiyle yüzleşmeden kaçınmak ona gerçekten ne kazandırabilir? Kendisini sorgulamamak yaşamdaki her şeyi olduğu gibi doğru kabul etmek sürdürülebilecek bir yaşam değildir.

Bilinçli olmak; insanın öğrendiklerini, ilmini, aldığı eğitimi hayatındaki her alana taşımasıyla olur. Bunları bilmesine rağmen uygulayamayanların bilgisinden şüphe etmek gerekir. ‘Dediğimi yap, yaptığımı yapma’ anlayışı çok abestir. Sakat düşüncelere inanan insanlar adeta beyin olarak sakat hale gelir. Hatta yaşam bile sakat bir şekilde yaşanır.

Kuran’ın içinde insanları geliştirecek birçok ayet varken neden ezber yanlışlarda ısrar edilir? Kuran’ın ilk ayeti oku olmasına rağmen toplum dinlemeyi okumaya tercih ediyor. ‘Hiç düşünmez misiniz? Akıl etmez misiniz?’ ayetleri olmasına rağmen ezberi buna tercih eden birçok insan mevcut. İnanç hayatta üst sıralara geldiği zaman, hak ettiği gerçek değeri aldığında insanda manevi bir değişim geçirecektir.

Bireysel yanlışlarsa toplumsal bir şekle dönüştüğünde o toplumda tehlike çanları çalmaya başlar. Nedeniyse insanlar yanlışları doğru olarak kabul etmiştir. Bu hataları kanıksayarak yaşamaktadır. Doğru ve yanlış ayrımının güçleştiği zamanlarda ise yine kitaplar insanların yardımına koşacaktır. Okumak beyinlerdeki mikropları arındıran en önemli unsurlardan biridir.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
1 Yorum
  • Elinize emeğinize sağlık. Kaleminiz daim ve kavi olsun. Çok güzel bir yazı olmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version