İş Bilenin

Tekin Toklucu 18 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Sorsanız futbol ülkesiyiz.
Sorsanız güreş ülkesiyiz.
Sorsanız basketbol ülkesiyiz.
Sorsanız voleybol ülkesiyiz…
Sorsanız, sorsanız, üç tarafı denizlerle çevrili, su sporları fakiriyiz..!!

Spor dünyasının en önemli lokomotifi, dünyada da futbol. Ama, hakkını vere vere, tadını çıkara çıkara, keyif ala ala…

Zaman zaman da olsa tribün, taraftar olayları olmuyor değil ama genelde izleyenlerin mutlu, keyifli olduğunu gözlemliyoruz.

Bütün bunlara en büyük etken, belli bir sistem ve disiplinin olmasıdır. Kulüpler, kurum gibi, yönetimler değişse de, gidişat ve işleyiş kaldığı yerden devam etmekte. Başta başkan olmak üzere üst seviye yöneticileri bilmek çok zordur. Onlar sadece işlerine odaklanan profesyonellerdir. Tıpkı, saha ve zeminde formasını giyen oyuncular gibi.. Gıpta etmemek mümkün değil..!! Hele ki, yaşadığımız şu, kongre dönemlerinde..

Bütün bunlar yetmezmiş gibi büyük organizasyonlara talip oluyor, almak için çaba sarf ederken bile, iş bilmezliğimiz paçalarımızdan akıyor..

Nusret Et’i alıp organizasyonu kapmaya uğraşıyoruz. Sanki turizm ve yöresel yemek sunumlarındaki gibi..

Daha birçok olumsuzluklar zincirleri birbirini takip ederken, hiç kendimize dönüp bakmıyor, empati yapmıyoruz.. Ve ne yazık ki, kariyerli kariyersiz her iş insanı bodozlama, içinde spor olan alanlara dalıyorlar.. İlgisiz insanlar bozkırda biten otlar gibi çıkıyorlar (Bildiğimiz bozkır toprakları kabul etmez bu tipleri) yeterli yetersiz hallerine bakmaksızın… Sırf birileri nasiplenecek diye ses çıkarmayan, kuzu kuzu oy kullanmaya gidip, ülke sporunun kaderi ile oynayan, aç gözlü, doyumsuz ve vicdansız insanlar topluluğu olmaktan kurtulabilir miyiz bilmiyorum.. Kör kör parmağına misali… Battıkça batıyoruz…

Bir elin parmaklarının yarısı bile etmeyen iki başarılı ve işine aşık, hedeflerine hedef katmaya çalışan iki insanı dahi örnek almayı akıl etmeyen akıl tutulmaları çağındayız!!!

Voleybol Federasyon Başkanı ve yönetimi, Altınordu Futbol kulübü ve Akademisi Başkanı…

Çok uzakta değil bunlar… Yaptıkları ve ulaşmaya çalıştıkları hedefleri öğrenmek de çok zor olmamalı.. Daha dün, Başkan Mehmet Akif ÜSTÜNDAĞ… 50 bin kişilik stadın ortasında ve 50 bin kişi önünde voleybol müsabakası oynama isteği ve vizyonunu kamuoyu ile paylaşıyor… Diğer taraftan, milyonlarca taraftar sahibi, ama batık kulüplerin yanında ,mütevazı bütçe ve az sayıda taraftar karşısında, dünya futboluna yıldızlar sunan, Seyit Mehmet ÖZKAN Başkan…

Onlar için her şey güllük gülistanlık değil, zorlukları, sıkıntıları ve çileleri var ama tüketmeyi değil üretmeyi seçiyorlar..

O yüzden, sık sık Ankara spor salonları, dünya yıldızlarını misafir ediyor, Filenin Sultanları sayesinde çok kolay biçimde organizasyonların ülkemizde yapılmasını sağlıyorlar, uğraşmadan!!

Çok mu zor her spor dalında işi ehline vermek..?

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version