Herkes Mükemmel mi

İzel Yıkılmaz 36 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Dünyaya şöyle bir baktığımızda aslında kocaman dünyanın üzerindeki milyon tane noktadan sadece birisi olduğumuzu görebiliriz. Dünya kocaman bir okyanus ve biz o okyanustaki bir kum tanesiyiz. Her kum tanesi mükemmel gözükmüyor hatta bazılarının renkleri çirkin, şekilleri bozuk ya da konumları yanlış. Ama her birinden sadece bir tane var ve o kum tanelerinin her biri o kadar eşsiz ve özel ki birleşince böylesine güzel renkleri oluşturabiliyorlar.

Siz hiç deniz kenarına gittiğinizde yerdeki kum tanelerini birbirleri ile kıyaslar mısınız? Şuradaki kumlar daha parlak, şuradaki kum taneleri daha düzenli gibi birbirlerinden son derece bağımsız olan o kum taneleri hakkında konuşur musunuz?

Cevabınızı biliyorum. Her insanda işte tıpkı o kum taneleri gibi… Eşsiz ve özel. Belki her zaman her açıdan bakıldığında mükemmel değil ama eşsiz. Hiç kimse mükemmel değildir.

Bu klişe cümlenin anlamını gerçekten bilerek ve hissederek kullandığınızda aslında hayatınızı belki de büyük oranda değiştirecek güce sahip olduğunu göreceksiniz. Her zaman iyi hissetmek zorunda değilsiniz. Her zaman iyi görünmek, güçlü dimdik ayakta durmak zorunda değilsiniz. Her zaman bir şeyleri başarmak, önde gelmek zorunda değilsiniz. Yolunuzu tıkalı görebilirsiniz hatta yolun sonunun nereye varacağından şüphe duyabilirsiniz, kendinizi yetersiz hissedebilir, düşebilir öyle ki bazı hatalar yapabilirsiniz. Bu zamanlarda kendinize kızmak kendinize yüklenmek yerine kendinize sarılın! Evet sarılın. Tıpkı sizin desteğinize ihtiyaç duyan en yakın arkadaşınızı teselli etmek için ona sarıldığınız gibi ya da çocuğunuz bir hata yaptığında ona gösterdiğiniz şefkat gibi ona her zaman yanında olduğunuzu hissettirdiğiniz gibi kendinize de sarılın. Kendinize şefkat gösterin tabiri caizse kendi kendinizi teselli edin. Çünkü sizden sadece bir tane var ve sadece içinde bulunduğunuz şu “an” var. Ve tıpkı bu an gibi sizin de eşiniz ve benzeriniz yok.

Sevgilerimle…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Psikolog
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version