Kabul Etme Sanatı

Nurhayat Güler 19 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Direnç gösterdiğin her şey zamanla daha da artarak sana geri döner. Kabule geçmek, “Olduğu gibi gelsin” demek kolay değildir evet. Hayatta kendimize günlük ilişkilerimize koyduğumuz kurallar sarmalının içinde debelenip duruyoruz. Baktığında ‘kural’ kelimesi bile zihinde ilk olarak direnç çağrıştırıyor. Yani karşıt etki meydana getiriyor.

Sağlıklı ve rutin ilerleyebilmesi için iletişimlerin, insanların çoğu tavizler vermek zorunda kalabilir. Bu kendi ruhsal benliğine zarar vermediği sürece belki yapıcı da olabilir. Belli kurallar, etik, ruhsal yapı sarmalında istemediğin bir iletişim yumağında kaybolmayı göze almak bir tercihtir. Fakat bazen ne yaparsan yap hayatında değiştiremeyeceğin dinamikler maalesef ki olur. Bir süre kendi kişiliğine ters gelen davranışları belli bir yere kadar yumuşatabilirsin ama asla tam olarak değiştiremezsin.

İşte kabule geçmek tam da burada işe yarayabilir. Kendi ruh ve beden sağlığını korumak adına yaşamın sana sunduklarını özümseyerek kabule geçmek. Bir olgu ısrarla sürekli deneyimlemen için karşına çıkıyorsa ne yaparsan yap değiştiremiyorsan hatta bunun için her yolu da denediysen belki de senin değişmen için gelen bir mesajdır bu. Belki de sen hayatının bir noktasında farkında bile olmadığın bir direnç gösterdiğin için sürekli karşına çıkıyordur. Çünkü farkında olmadan kabullenemediğin her şeye negatif enerji yüklüyorsun ve bu enerji sen devam ettikçe artarak sana geri dönüyor. Sonunda ise hiçbir şey değişmiyor.

Bir yönlendirme ve baskıya maruz bırakarak değiştirmeye çalıştığın kişiler, kavramlar asla değişmediği gibi yüklediğin negatif enerjiden dolayı daha da artacak . O yüzden önce kendine verdiğin değeri göz önüne al. Akışa bırakmak, arınmaktır aynı zamanda. Kabule geçmek, pes etmek ya da kendinden taviz vermek değil aksine kendine yönelmek ve ilahi plana güvenmektir. Bir süre sonra enerjini, değiştiremediğin şeyler yerine kendine pozitif yönde harcadıkça göreceksin ki her şey tam da istediğin gibi ilerlemeye başlıyor. Unutma; üzerinde kontrol sahibi olduğun tek kişi ; ‘sensin!’.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version