Kardeş Olmak Zorundayız

Ramazan Öner 34 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Yıllardır komşuluk yapan, ekmeğini, suyunu, aşını, işini paylaşan Kürt ve Türk kardeşlerim; şunu unutmayın dünyayı bir kukla gibi gören ve dünya ile istediği gibi oynayan siyonist katil devletler; gün gelecek sıranın bize gelmesiyle namluyu üzerimize çevirmekten çekinmeyeceklerdir. Bunun iki anlamı vardır; dünyanın mikseri ABD; bir ülkenin önce içini karıştırır, bu karışıma istediği malzemeyi katarak kendi yemeğini hazırlar. Bu senaryo yıllardır aynı sahnede, aynı şekilde sahnelenmektedir. Bu filmin en iyi seyircileri olan bizler, bir süre sonra yine Kürt ve Türk düşmanlığı adı altında önümüze atılan senaryo metinlerini gerçek hayatla karıştırıp kendi içimizde bir düşmanlık dünyası oluşturuyoruz. İşte bu dünya Siyonizm’in icadı olan bir dünyadır. Kürt ve Türk aynı aileden olan iki kardeştir. Ata bir, tarih bir… Bu kardeşlik olur da bozulursa, kimin ekmeğine yağ sürüleceği konusu apaçık ortadadır. Bu yazıyı kaleme alan kökeni Kürt bir yazar olarak; Orta Doğu’da sahnelenen bu tiyatroda ilerleyen bölümlerde bize de yer verecekleri gerçeğini avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum. Çünkü birlik olmaktan başka çaremiz yok. Şöyle bir empati yapalım, çocuk, kadın dinlemeden insanı katleden Siyonist devletler; ellerine fırsat geçtiğinde Kürt – Türk diye ayrım yapmadan aynı katilliği bizlere karşıda yapacaklardır. Aynı mezara iki kardeş te girecek belki de.

Dünyanın en büyük silah gücü bir ülkede yaşayan halkın birlikteliğidir. Eğer bir ülkenin bu birliktelik örgüsü yıkılırsa; cenaze üzerinde gezinen leş kargalarına gün doğacaktır. Lütfen seyir zevkimizden ödün vererek, izlediklerimizi bir düşünelim, Filistin, Suriye, Irak, yani tek cümle ile Orta Doğu; yıllardır sömürge hayatı yaşıyorsa tek sebebi birliktelikten verilen ödündür. Birliktelik demek sanat, edebiyat, askeri hayatın her anlamında bir olmak demektir. İki farklı dilin (Kürtçe-Türkçe) tercümesi kalpte olmalıdır.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın dönemi günümüze ters bir kelimedir. Artık o yılanlar tahsilli, planlı hareket etmektedir. Yani şuan bize dokunulmuyorsa daha sıramız gelmemiş demektir. Bu yüzden bu yılanların kadın, çocuk, masum dinlemeden herkesi katlettiği gerçeğini bilerek yanımızda, sağımızda, solumuz da bulunan her insana sarılalım. İnancınız olsun bu sarılış Washington’un kalbine atılmış bir bombadan daha tesirli olacaktır. Demem o ki, Türk – Kürt kardeştir lafı geride kaldı, artık olmak zorundadır…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar & Şair
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version