Zafer Günü

Vefale Talıblı 36 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Zaferin Kutlu Olsun, Şanlı Azerbaycan! 

2020 Eylül ayının 27’de Azerbaycan ordusu işgal altında olan Karabağ topraklarını kurtarmak için harekete geçti. Başladığı bu zafer yürüyüşünde inanılmaz başarılara imza attı. Ve Azerbaycan halkı için 28 yıllık hasret sona ermiştir. 44 gün süren savaş 8 Kasım 2020 de Şuşa şehrinin işgalden kurtarılmasıyla zaferle son bulmuştur. 8 Kasım Azerbaycan’da Zafer Günü ilan edilmiştir. Karşı taraf kendi yenilgisini kabul ve  itiraf etmiştir.

Savaşın ilk günlerinden Azerbaycan halkı Türkiye’nin desteğini gördü, hissetti. Kardeş ülkenin desteği savaşın sonucunu etkilemiş, hakkın yanında olduğunu savaşın ilk saatlerinden belli etmiştir. Türkiye’nin Azerbaycan’a verdiği siyasi ve manevi destek her bir Azerbaycan vatandaşını sevindirmiş ve gururlandırmıştır.

Bu savaşta Azerbaycan askerinin ve ordusunun bir amacı vardı: artık bu işgal, bu haksızlık sona ersin, tarihi adalet zafer çalsın. Askerlerimiz yüksek moralle, iradeyle, kazanacaklarına inanarak dövüştüler ve hak ettikleri zaferi kazandılar. Gazilerimizin yarası hepimizin yarası oldu. Her bir şehit halkın unutulmaz kahramanıdır. Onlar vatan için şerefle canlarından geçerek isimlerini Azerbaycan tarihine yazdırmışlar.

Azerbaycan halkı,  bugün kutladığı zaferi kolaylıkla kazanmadı. Bunu canlarından, yaşam haklarından geçen Vatan kahramanları sayesinde kazandı. Bunu bitip tükenmeyen inamıyla, kalbi ile ordusunun yanında olan halk sayesinde kazandı. Halk birliğini herkese gösterdi.

Artık 30 yıllık hasret sona ermişti. Karabağ gerçek sahiplerine kavuşmuştur. Her bir Azerbaycan vatandaşı bu zaferi sevinçle kutlar, şehitlerini minnetle anar…

Bütün dünya artik anlamıştır ki, Karabağ Azerbaycan’dır. 30 yıl geçse de Azerbaycan halkı asla kendi topraklarından vazgeçmemiştir.  İşgalden kurtarılan her bir Azerbaycan toprağında duyulan ezan seslerini işittikçe insanın ruhu dinleniyor, umudu ve güveni artıyor.

Artık Karabağ’da yeni hava var. Azerbaycan ordusu kendini kanıtladı, Azerbaycan bütünlüğüne kavuştu. Ve bütün dünyaya gösterdi ki, Karabağ Azerbaycan’dır.

Zaferin Kutlu Olsun,  Şanlı Azerbaycan!

Güzel Şuşam

Güzel Şuşam,
Titriyor mu için?
Ağlıyor musun için için?
Yiğitlerin can verdiler,
Senin için…
Şeref yolunu seçtiler,
Candan geçtiler…
Vatan için..
Güzel Şuşam…
Döndü mü geri senin olan nefesler,
Kırıldı, söküldü mü,
Seni boğan kafesler?
Doya doya içine çektin mi,
Temizlenmiş havayı?
Müjdeledin mi,
Han kızı Natavan’ı?
Artık başını dik tut,
Dağılsın çehrendeki bulut…
Hasret bitti güzel Şuşam..
Bugün sevinçten ağlamışam…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version