Kendimizi Güncelleyelim

Mehmet Hatip Denek 71 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Yaşadığım, gördüğüm tecrübelere dayanarak diyorum, ki kendimizi gelişen çağa göre geliştirmemiz ve güncellememiz gerekiyor. Nasıl ki teknoloji gelişiyor, ülkemiz gelişiyor, dünya gelişiyorsa biz de gelişmeliyiz. Yerimizde saymanın, hâlâ eski düşüncelere sahip olmanın bize ve etrafımızdakilere bir faydası olmaz. Bu gelişimi her meslek grubu da yapmalıdır. Bir mühendis, bir doktor, bir öğretmen… Eğitime uyarlarsak öğretmen yeniliklerle kendini güncellemeli, yenilikleri öğrencilerine öğretmeli, yeni öğrenme stillerini uygulamaları gerekmektedir.

Güncellenmemiş her şey unutulmaya, küflenmeye mahkumdur. Örneğin, dil öğrenmek. Öğrendik ama kullanmadık o dil paslanır. Bu durum velilerimiz için de geçerli. 40-50 yıl önceki yaşam şartlarında yetiştiklerinden şimdiki çocukların, gençlerin de aynısını yaşamalarını isteniyor, aynı stilde öğrenip başarılı olmaları isteniyor. Aynı yoldan geçmeleri isteniyor, eskiden bu yoktu, şu yoktu, okula gitmek için yürüme 5-10 kilometre gidiyorduk deniyor. Sizler çok rahatsınız aslında sizin de yürümeniz gerekli bu kadar kalem ve defteri ne yapacaksınız? Biz kalem, silgi bulamıyorduk, internet çok mu gerekli , bilgisayara gerek yok gibi uzayıp giden birçok karşılaştırmalar… Evet, bu karşılaştırmalarla yanlış yapıyoruz. Eskiyi düşünüp, şimdiyi ona göre ayarlarsak yanlış yaparız. Geçmişte yaşadığımız sıkıntıları yaşadık ki çocuklarımız çekemesin, çekmesin diye. Bu devirde biz kendimizi çocuklarımıza daha faydalı olmanın programıyla uğraşmamız gerekiyor. Biz yapacağımızı yapalım, sorumluluklarımız yerine getirelim, onlar da sorumluluklarını yerine getirsinler. Yoksa eskilere takılıp kalırsak, yeniyi hayatımıza kullanmamış oluruz. Günümüz şartlarında gelin kendimizi güncelleyelim. Eğitimde de güncelleyelim. Güncel kalmak için eğitici programlardan yararlanalım. Sosyal medyadan yararlı olabilecek insanları, bilim insanlarını takip edelim, kitaplar okuyalım. Biz kendimizi geliştirirsek çocuklarımızı da yetiştirmek için bilgi birikimimizi çoğaltmış oluruz.

Netice olarak, kendimizi ve etrafımızdaki insanları düzeltmek için güncel olmalıyız. Güncel davranışlar ve metotlarla hareket etmeliyiz. Bize ve çevremize, çocuklarımıza yarar sağlayan bu olacaktır.

Ne demiş atalarımız; “İşleyen demir ışıldar.” Her daim gelişmek, ışıldamak, paslanmamak dileğiyle.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version