Hayalin Gerçeğe Değdiği Yerde

Yasemin Köse 55 Görüntüleme 2 Yorum
2 Dak. Okuma

Kalbim, bir salıncakta hayal yolculuğuna çıktık seninle. Salıncağımızı sallarken rüzgar, saçımızda uçuşur hülya tanecikleri amansızca koparır bizi bizden.

Nedenini düşünmeden, nasılına dokunmadan yaşarız beyaz verandada bir kucak dolusu hayali.

Bilemedim, bilemezdim gerçeğin salıncağımızın iplerine bu kadar acımasızca değeceğini.

Kimseler dokunmasın, kalsın bizde el değmemiş bakire düşler.

Bunca hücre beynimizde tepişirken gerçeklerden kopar mıyız? Bizim ki bir hayal kimselerin ulaşamadığı yere asarız, sonra dalarız en güzelinden serabın içine. Ayaklarımıza yapışan sıcacık kumlar, kulaklarımızı döven dalgalar, ılık rüzgarda uçuşan beyaz tül kanatlar, hatırlatır bize yaramaz ve uslanmaz yaşamı. İşte burada hayal ağacını sulamakla başlar mücadele. Düşler, gülüşler, tozdan pembe mi, bulut mavisi mi aldırmayız. Yüze tebessüm oluşturan her mavi içimizden parçadır. İnsanoğlu düşüncede isyankar, davranışta mülayim görünendir. Hele bir de ucundan bucağından azıcık olmaya durdu mu hayallerimiz, kırlarda çatlayıncaya kadar koşturan taylar gibi durmaz kalbimiz, beynimiz.

Ne diyordu şair,

Ama ben yine de kalabalığın uyumuna inat
Hayalin gerçeğe değdiği yeri seviyorum…
(Şükrü Erbaş)

Ey kalbim;

Elbette gerçek var, ama biz hayalimizle sonbaharda, ağaca inatla tutunmaya çalışan son bir yaprak gibiyiz, bizi böyle kabul et. Yaşam ağacına biz de kurarız salıncağımızı. Gerçek seni, ben hayali sıkıca kucaklarız birbirine çarpmadan, kırmadan, dökmeden. Bizim tebessümümüzdür seninle aramızda ki anlaşma.

Kalbim; hayat benim, düş bizim kur kurabildiğin kadar. Özgür bıraktım seni, düşün gerçeğe değdiği yerde. Unutma, ben sana emanet, hayallerimiz bana. Yılmadan, yıkılmadan, durmadan devam etmek elzem, hayatın gerçeğiyle savaşırken.

Kabul et, güzel hayal kurduk, güzel hem hal olduk seninle. İyi ki kalbim iyi ki seninleyiz hem hayal de hem düş de, gerçeğin savaştığı yerde. İtiraz yok, yap-boz değil bizdeki düşler, kurduk bir kere, mutluluğa selam verdik. Yalnız bırakmak yakışmaz bize, hayalin gerçeğe değdiği yerde.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version