Medyanın Evlilik Üzerine Etkileri

Sema Aktaş 20 Görüntüleme 7 Yorum
2 Dak. Okuma

Günümüzde evliliklerin boşanma ile sonuçlanmasının en büyük nedenlerinden biri medya, internet ve sosyal ağlardır. Kadın hakları ve romantizm üzerine yanlış algı oluşturması sebebi ile eşler arasındaki kavgalarda büyük rol oynamaktadır.

Televizyonda ve sosyal medyada gördüğümüz evliliklerde, kendini ezdirmeyen, sürekli eşiyle yarışma halinde olup “Ben senden daha iyi yaparım” düşüncesiyle oluşturulmuş davranışlar, kadın olduğu unutturulan, sevgiden, merhametten, annelik duygusundan uzaklaştırılmış, erkeksi davranışlara bürünen sert, mücadele içinde olan, sürekli mantığıyla hareket eden erkeksi kadın modeli oluşturulmaktadır. Buna karşılık sürekli eşine sürprizler yapan, lüks evlerde oturan, her gün farklı mekanlarda yemek yiyen, sürekli tatillere giden, son model arabalarda gezerken eşine pahalı hediyeler alıp hiçbir özel gününü unutmayan, kadın gibi davranışlar sergileyen erkek modeli vardır. Yani erkek gibi kadın, kadın gibi erkek. Çatışma burada başlıyor, senin yaratılışında var olan duyguları ve karakteristik özellikleri hiçe sayıp bambaşka biri gibi davranman, kendi benliğini yok etmen isteniyor. Bu da sende bir çatışma meydana getiriyor, kendinle mücadele veriyorsun, önce kendine sonra eşine kabul ettirmek için çaba sarf ediyorsun, bu da sende bedenen ve ruhen bir yorgunluğa neden oluyor. Mutsuzluk, değersizlik, kendini sorgulama, öfke, saldırganlık, üzüntü ve depresyon gibi bazı sorunların açığa çıkmasına neden oluyor.

Beynimiz gerçekle hayali ayırt edemez, bu sahte dünyada izlediği ve gördüğü her şeyi gerçek zanneder. Mantık süzgecinden geçirmediğimiz sürece beynimiz evliliğimizi başka evliliklerle kıyaslar, eşimizin ve evliliğimizin tüm eksik yanlarını önümüze serer, zamanla eşimizi ve evliliğimizi beğenmez oluruz.

Evliliğimizin devamı için bakımlı olmak, eşimiz için kendimize dikkat etmek, evimizle ve çocuklarımızla ilgilenmek, iş yükünün artığı durumlarda yardımcı olmak, kadın hakkı değil, eş olarak birbirimiz üzerine olan hakları korumak için çaba sarf etmek gerekir.

Kadın cilvesi ve hoş sohbetiyle, erkek de eşini anladığını ihtiyaçlarını fark ettiğini, mümkün olan her fırsatta ona değer verdiğini ve sevgisini göstererek eşini eve bağlamalıdır. Eksik ve kusurları görmek yerine takdir etmek ve birbirini tamamlamak gerekir.

Kendinizi ve evliliğinizi korumak için ne izlediğinize dikkat edin, izlediğiniz her şey zamanla sizin düşüncelerinize, düşünceleriniz davranışlarınıza, davranışlarınızda karakterinize, karakterinizde yaşam şeklinize dönüşür.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Sema Aktaş
Bağlantılar:
Aile Danışmanı
7 Yorum
  • Mükemmel bir yazı… Bu kadar boşanmaların arttığı dönemlerde böyle yazıların olması farkındalık adına çok güzel bir eylem.. teşekkürler… Yazılarınızı merakla bekliyorum.

  • Mükemmel bir yazı… Bu kadar boşanmaların arttığı dönemlerde böyle yazıların olması farkındalık adına çok güzel bir eylem.. teşekkürler… Yazılarınızı merakla bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version