Milli Hüsran

Beytullah Mutlu 33 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Avrupa Futbol Şampiyonası 5. Grup maçında ne yazık ki grubun güçsüz takımı olan Ermenistan ile ülkemizde 1-1 berabere kalarak yenilmekten zor kurtulduk.

Futbol kalitesi düşük bir ülke ile zor zoruna kurtarılan bir puan bizi sevindiremeyecektir. Bu nedenle TFF’nin gerekli adımları atarak doğru kararlar vermesi ön görülüyor.

Avrupa şampiyonası olsun veya dünya kupası olsun fark etmediğini biliyoruz. Milli takım demek, milli olan insanlar demektir. Yani yabancı teknik direktör ile bu yola devam edilmez. Başarılar ise zaten yabancılar ile gelmemiştir.

2008 Avrupa Şampiyonası 3. – Fatih TERİM

2002 Dünya Kupası 3. – Şenol GÜNEŞ.

Peki bir tane yabancı teknik adam ile milli takım düzeyinde başarı nerede?

İçinde milli duygu olmadığı sürece başarı olmayacaktır.

En azından grup maçları bizim haricimizde iyi yönde gittiği için hala şampiyona şansımız devam ediyor. Bu sürece hiç sıkıntı olmamış gibi davranılıyor. Esas kızıl kıyamet şampiyonaya gidilmez ise olacaktır. Nedir bu Alman hayranlığı?

Bizim muhteşem kabiliyetli teknik adamlarımız var.

  • FATİH TERİM
  • SERGEN YALÇIN
  • ABDULLAH AVCI
  • ŞENOL GÜNEŞ
  • EMRE BELEZOĞLU
  • OKAN BURUK

Böyle kariyerli, yetenekli ve tecrübeli ya da genç, umu veren, içinde milli duygusu olan hocalarımız vardır. Bunları tercih ederek başarı elde edilecektir.

Önümüzde 3 maç var. En az 6 puan almamız gerekir. İşler çok iyi değil. Orta durumda gözüküyor. Alman bir hoca ile milli duruş sergilenemez. Bunu Ermenistan maçında gördük.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version