Mutluluk İçin Cilt Bakımı

Beyza Allahverdiyev 34 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Bu ayki konumuz cilt bakımı.

Şöyle başlamak istiyorum, cildinize ne verirseniz o size daha fazlasını verir, daha güzelini geri alırsınız. Cildimiz zamanla nemini, elastikiyetini kaybeder, bu da cildimize daha yaşlı, pürüzlü ve mat bir görüntü oluşmasına neden olur.

Bu oluşumları engellemek için yapmamız gereken birçok şey olmasına rağmen iş yoğunluğu, okul hayatı, sağlık problemleri ve bir çok nedenden dolayı ertelemelerle son noktaya gelene kadar bekleriz.

Son noktaya geldiğimizde neyle başlamamız gerekir? Buna aslında sonun başı demek daha doğru olur.

Öncelikle uzman bir dermatologla yada uzman bir estetisyenle görüşmeler sağlayıp cilt tipinizi öğrenebilirsiniz.

Cilt tipinize uygun olarak yapılacak planlamalarla cildiniz daha ferah ve aydınlık bir görünüm kazanabilir. Tabi ki buna bütçeniz ve zamanınızın da uygun olması gerekir, çünkü seanslar ve görüşmeler hem vakit olarak hem de maddi olarak size zarar verebilir.

Peki maddi açıdan ve zaman açısından kısıtlı bir durumdaysanız neler yapabilirsiniz gelin bir de bunları konuşalım.

Çevremdeki birçok insan zaman bulamadığı için cildine bakım yapamadığını hatta yüzünü bile yıkamak için zamanı zor olduğunu söylüyor, ama güzel haber; 15 dakika ayırarak daha parlak bir cilde ulaşmaya ne dersiniz?

Öncelikle ‘nasıl başlarız’ dediğinizi duyar gibiyim, hepsini gelin birlikte yapalım.

Uyandığımız gibi güne kocaman bir bardak su içerek başlayalım, ne kadar fazla su içersek cildimiz o kadar çok elastikiyet kazanır, kırışması azalır. Sonrasında yüzümüzü yıkayalım ve kurulamak için mümkünse tek kullanımlık peçeteler kullanalım, çünkü her gün havlu değiştirme gibi bir durum olması zor olur.

Sonrasında cildimiz için uygun olan cilt bakım ürünleriyle başlayalım. İlk kullanacağımız cilt yapısına uygun bir tonik olmalı, sonrasında yüz ve cilt serumları kullanılmalı, göz çevresi kremi, yüz nemlendiricisi ve en son basamak güneş kremi, işte bu kadar kolay. ‘Güneş kremi neden, kış mevsimi geliyor’ diye düşünenlerin olduğunu biliyorum ama yaz, kış fark etmeden güneş ışığının etkilerinden korunmak için kullanılması gereken en önemli ürün olduğu kanıtlanmış.

Bu cilt bakım rutinini oturttuğunuz ve 15 gün yaptığınız zaman cildinizdeki değişimi gözle görmeye başlayacaksınız ve sonrasında bir basamak daha arttırmak isteyeceksiniz. İşte o basamakta bize yardımcı olacak 2 ürün daha eklenecek; peeling ve yüz, boyun maskeleri. Peeling haftada 2 kere yapıldığında ölü derilerden fazlalıklı yapılardan kurtulmamızı sağlar, yüz ve boyun maskesi de içindeki zengin minerallerle yüze parlaklık kazandırır, bu şekilde cildinizin yenilendiğini ve canlandığını görürsünüz. Yenilenen pürüzsüz ve canlı yüzünüz size özgüven kazandırır.

Unutmayalım ki ne yaparsak önce kendimiz ve mutluluğumuz için, sonrasında da karşımızdaki insanlar için olmalı. Bir sonraki yazıma kadar mutlu, huzurlu ve en önemlisi sağlıkla kalın.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Hemşire
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version