Nerede Hareket Orada Bereket

Nilüfer Kabalı 39 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Hareketin, çalışmanın, değişikliğin olduğu yerde verim artar, bolluk olur. Hemen hemen herşeyin ayağımıza geldiği günümüzde belki de en çok unuttuğumuz şey hareket etmek. Hareketsizlik, hayatımızı olumsuz etkiler ve sekteye uğratır. Dolayısıyla insanlar için verimli ve güzel bir hayat için hareket etmek gereklidir. İnsanlar hayatlarını çoğu zaman alışık oldukları rutinler içinde geçirmeye meyilli olsalar da, rutinler gerekli bile olsa, bir süre sonra verimsiz, işlevsiz bir hale geldiklerinde onları kırabilecek güç hareket etmektir. Faydalı ve verimli işler yapmak isteniyorsa, bir an önce harekete geçmek ve işe koyulmak gerekir. Hareketin olduğu yerde genellikle bolluk olur. Çünkü insanlar herhangi bir bolluk ve bereket gördükleri zaman belli bir yere toplaşırlar. Yani insanlar nerede bir araya gelmiş ise mutlaka orada bolluk vardır.

Çağımızdaki birçok hastalığın sebebi de ne yazık ki hareketsiz yaşamdır. Hayat hareketli bir yapıda olduğu için insan vücudu da buna uygun bir yapıdadır. Dolayısıyla insan sağlığı için hareket son derece gereklidir. Fiziksel anlamda hareketli olmak insan sağlığına iyi gelir. İnsan hareket ettikçe hem kendi bedeni için hem de yaptığı iş için verimli ve faydalı olur. Bir işten verim alabilmek için hareket halinde olmak gerekir. Hareketsizlik ve sabitlik kişiyi tembelliğe alıştıracağı gibi işlerin durgunluğu bereketi kaçırır. Bazen hiç farkına bile varmıyoruz ne yazık kigünlerce hiç hareket etmediğimizin. İnsan yapısal olarak baktığımızda da aslında hareket etmesi için yaratılmıştır. Hareketsizlik, tembellik ve uyuşukluk insan ve bir topluluk için aynı zamanda depresyon, mutsuzluk, huzursuzluk kaynağıdır. Birşeyler için çalışmak, çabalamak, enerji sarfetmek sonrasında güzel sonuçlarla karşılaşmak mutluluğa, doyuma ulaşmayı sağlar. Çalışmanın çok olduğu yerde, bu çalışmaların sonucu olarak ürünler de çok olur.

İnsan, hayatın akışına uyum sağlayabilmek için hareket halinde olmalıdır. Durgun bir yaşamın kişiye bir getirisi olmaz ve hem sağlığından hem de kazancından zarara uğramasına neden olur. Bu nedenle, verimli ve faydalı işler yapmak, güzel sonuçlar almak için hareket etmek gerekir. Bu durumu ifade etmek için, “Nerede hareket orada bereket” atasözü kullanılır.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Eğitimci / Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version