Öğrencilerin Öğretmeni Değerlendirmesinin Faydaları

Beytullah Mutlu 58 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Hem öğretmenlere hem de öğrencilere yararları nedeniyle okulların öğrencilerinden öğretmenleri derecelendirmelerini istemeleri mükemmel bir fikirdir. Öğretmenler öğretme stillerini ve stratejilerini geliştirebilecek ve öğrenciler okula ve çalışmalarına daha olumlu bir şekilde katılabileceklerdir.

Bir yandan, değerlendirilen öğretmenler, öğrencilerinin ihtiyaçlarına daha duyarlı hale getirecek şekilde öğretim becerilerini nasıl geliştirebilecekleri konusunda öğrencilerinden somut tavsiyeler alabilirler.

  • Öğretmenler kendi zayıf yönlerini öğrenecek ve bu alanlarda gelişmek için daha çok çalışacaklar. Öğretmen olmak, mesleği yaparken mükemmel olmanın garantisi değildir. Değerlendirme, eğitmenlere iyileştirmelere yer bırakmaları gerektiğini hatırlatarak yardımcı olacaktır.
  • Öğrencilerin nelerden hoşlandıklarını duymak, öğretmenlerin daha ilgi çekici ve etkileşimli ders planları hazırlamasını teşvik edecektir. Bir öğretmenin nasıl bir öğrenci yapısına sahip olduğuna göre hazırlık yapılmalıdır.
  • Öğretmenler, öğrencilerin önerilerinden sınıf etkinlikleri için fikir edinebilirler. Öğrencilerin kendisinden başka kimse ne istediğini bilmiyor. Önerilerinin çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor.
  • Öğretmenler daha rekabetçi olabilmek için kendilerini cilalayacaklardı. Böylece her ülkede daha iyi bir eğitim sisteminin yolu açılmaktadır. Dünyanın buna çok ihtiyacı olduğunu da biliyoruz.

Öte yandan öğrenciler eğitimlerine daha fazla ilgi gösterecek ve daha fazla dahil olacaklardır.

  • Öğrenciler değerlendirmeleri yazarken aldıkları eğitimin kalitesi hakkında ciddi şekilde düşüneceklerdir. Bazı öğrenciler pasiftir ancak onlara değerlendirme şansı verildiğinde, çalışmalarının değerinin ve eğitim için verdikleri ücretin farkına varmalarının zamanı gelecektir.
  • Öğrenciler kaygılarını dile getirerek eğitimlerinde aktif rol oynama fırsatına sahip olacaklar. Eğitim sonsuzdur ama gereklidir; değer verilmesi gereken bir şeydir.
  • Kaliteli öğretmenlere ihtiyaç duydukları gerçeğinin farkına varacaklar ve eğer profesyonel olurlarsa mükemmeli yakalamaları gerektiğini akıllarında tutacaklar.

Sonuç olarak öğrencilerden öğretmenlerini değerlendirmelerini istemek, eğitimin kalitesinin kazanılması ve geliştirilmesi yolunda önemli bir adımdır. Öğretmenler mükemmel öğretim konusunda fikir sahibi olacak ve öğrencilere fikirlerini ifade etme şansı verildiğinde öğrenci katılımı performansı da artacaktır. Değerlendirme, eğitimin kalitesizliğinden iyisini ayırmanın en iyi şeklidir.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version