Okula Dönüş

Vefale Talıblı 34 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Okulların açılması ile çocuklarımızın kaygıları tekrar arttı. Bir çok çocuk günün her saatinde ebeveynlerinin veya bakım verenlerinin yanlarında olmasına alıştı. Kreşler, okullar yeniden açılıyor ve durumunuz nerede yaşadığınıza bağlı olarak büyük ölçüde değişse de bazı aileler günlük rutinlerinde değişim yaşayacak.

Bazı çocuklarımız bu dönemde ayrılık kaygısı yaşayabilir. Ayrılık kaygısı farklı şekillerde görülebilir. Çocuklar yeni durumlarda ağlayabilir ve ya daha fazla ilgi görmek isteyebilir.

Ayrılık kaygısı belirtileri çocukları okullara veya kreşlere bıraktığınızda kendini göstermeye başlar. Çocuğunuz için bu süreci kolaylaştırın. Onların kaygılarını ciddiye alın, onların endişeleri hakkında onlarla konuşun, onları dinleyin. Onlarla resim çizerek hayal ettiklerini resme dökmesini isteyin.

Çocuklar yetişkinlerin hislerini anlayabildiklerini unutmayın. Çocuğunuzun rahat ve güvende hissetmesine yardımcı olmak için sakin davranışlar sergilemeniz önemlidir.

Çocuklarınızın yanından ayrılırken bunu onlara haber verin, gizli şekilde ortadan kaybolmayın.

Çocuklarınıza geri geleceğinizi hatırlatın.

Ayrılırken tereddüt etmeyin.

Çocuğunuzu okula her bıraktığınızda aynı rutini izleyin.

Çocuklar okula dönme konusunda gergin hissedebilir veya isteksiz olabilir. Onlara karşı dürüst olun. Onlarla karşılaşabilecekleri değişiklikleri konuşun. Okula hemen alışmasını beklemeyin. Çocuklar hemen uyum sağlamak zorunda değiller. Arkadaşlarıyla bile tekrar rahat bir şekilde oynamak zaman alabilir ve bu çok normaldir.

Çocuğunuza ilgi gösterin ama sakin kalın. Çocukların duygu durumu genellikle hayatlarındaki yetişkinlere göre şekillenir. Bu nedenle çocuğun kaygılarını dinlemeniz,  onunla kibarca konuşmanız ve ona güven vermeniz önemlidir. Duyguları değişebilir, buna hazırlıklı olun ve bunun normal olduğunu ona söyleyin.

Çocuğunuza sıklıkla nasıl olduğunu sorabilirsiniz. Duygularını paylaşması için ona yardımcı olun. Onlarla yaptığınız konuşmada şefkatli ve anlayışlı davranın.

Ve yeni eğitim öğretim yılında daha güzel nesiller yetiştirmek üçün elimizden geleni yapalım…

Tüm öğrencilere, öğretmenlere, velilere hayırlı bir yıl olsun.

Öğretmenler eğitimin öğrenciye saygı ile başladığını, veliler eğitimin ilk ve en iyi merkezinin ev olduğunu, öğrenciler eğitimin bilmek değil, öğrenmek amaçlı olduğunu unutmasınlar…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version