Panik Atak ve Anksiyete Arasındaki Farklar

Gizem Aksümer 28 Görüntüleme Yorum ekle
1 Dak. Okuma

Panik atak; çarpıntı, terleme, titreme, nefes darlığı, uyuşma veya kötü bir şeyin olacağı hissiyle karakterize; aniden gelen yoğun korku dönemidir.

Anksiyete atağı (Kaygı, endişe) ise, hoş olmayan bir iç çatışma durumu ile karakterize edilen, sıklıkla ileri geri ilerleme gibi sinirsel davranışların eşlik ettiği bir duygudur.

Panik atak ve anksiyete atağı arasında pek çok fark bulunduğu gibi ortak özellikler de bulunmaktadır. Birçok kişi yaşadığı atağın panik atak mı anksiyete atağı mı olduğu konusunda ikilemde kalmaktadır.

Günümüzde belki de klinik alanda en çok duyduğumuz psikolojik bozukluklar; panik atak ve anksiyete. Günümüzde oluşan stres ile yaşam şartlarımızla beraber daha çok artan psikolojik problemlerden oldu. Aslında ikisi birbirinden farklı psikolojik problemlerdir. Panik atak, dediğimiz tamamen aniden ortaya çıkan 10 dakika içinde artış gösteren kalp çarpıntısı, titreme, ölüm korkusu yaşatan 10-30 dakika içinde geçen (nadir olarak 1 saati de bulabilir) bir kriz nöbeti. Ne zaman geleceğini bilemiyoruz. Anksiyete ise, kendimizde aşırı olarak denetlenemeyen, gün boyunca süren ve süreklilik arz eden bir psikolojik durumdur. Kişilerde aşırı tepki ve kontrol edilemez bir durum söz konusu oluyor. İkisinin birbirine karıştırılmaması gerekir.

Bu aylık yazımız kısaca bu kadar. Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle. Sağlıkla kalın. 🙂

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Psikolojik Danışman
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version