Sağır Kurbağa

Nazan Biçer 84 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Kurbağa yarışında hedef yüksek bir kuleye çıkmakmış. Kurbağalar başlamış yarışa…

Yarışı izleyen kalabalık bir kurbağa topluluğu yarış esnasında “başaramayacaksınız” diyerek motivasyonlarını düşürmüş yarışçı kurbağaların…

Bunları duyan kurbağaların hevesi kırılmış, ümidini yitirmiş ve tek tek bırakmaya başlamışlar yarışı.

Bir tanesi hariç.

Mücadele sonunda zirveye çıkmayı başaran kurbağaya hayretle arkadaşları sormuş:

– “Nasıl başardın ?”

Kurbağa cevap vermemiş. Çünkü sağırmış!

Bu hikâyeden çıkaracağımız ders, hedefimize ilerlerken bize de başaramayacaksın diyenler olacak. Yapmamız gereken tek şey, olumsuz insanları duymamak. Olumsuzluklara kulak tıkamazsak hayâllerimiz hep yarım kalacak çünkü. Biz, başkalarının belirlediği değil kendimizin belirlediği hedefe yürüyorsak yolumuzdan vazgeçiren o birileri olmamalı, bizim azmimiz ne kadar, biz kendimize ne kadar güveniyoruz bu önemli. Niyet gayrete, gayret cesarete götürür. İstediğimiz şey hayâl mi niyet mi önce bundan emin olmamız lâzım. Emelimiz için harcayacağımız potansiyelimizi, beklentilere yönlendirmek en büyük hatamız olur.

Unutma! “Olmaz” diyenler başkalarının görüşü, senin değil! Yeter ki kendi iç sesimize sağır olmayalım..!

Bize inanmayanlar olabilir, hayallerimizi küçümseyenler, yüreğimizdeki umudun elimize sunulmayacağını düşünenler, hatta imkânsız olduğuna bizi inandırmaya çalışanlar olabilir…

Kurbağa hikâyesi gelsin aklımıza. Bize “başaramazsın” diyenlere sağır olalım mesela..! Çünkü başarı, başkalarının değil bizim mutluluğumuz. Karınca misali varamasak da o yolda yürümenin güzelliklerini tatmak bile paha biçilemez. Kelebek olmak istiyorsak tırtıl misali kozamızdan çıkma cesaretini göstermeliyiz.

Unutmayın! Kader gayrete âşık yani mutluluğumuzun, başarımızın derecesi çabamız kadar. Allah da âyetinde buyurmuyor mu; “Biz kaderinizi çabanıza bağlı kıldık…” (İsrâ 13) Ne olursa olsun, kim ne derse desin vazgeçmeyin. Allah duasında ısrar edenin hayâlini nasip eder. Hayâllerinizden, sıkı sıkı tutun bırakmayın umudunuzun elini. Onlara sahip çıkacak olan sadece sizsiniz bir başkası değil! Başkaları bir yere kadar sizinle gelecek bu yol ve bu yolculuk senin.

Ve O, kendisine güvenen kalbi yolda bırakmaz.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Nazan Biçer
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version