Yılan Değiliz Belki Ama

Nazan Biçer 45 Görüntüleme Yorum ekle
1 Dak. Okuma

Yılan neden deri değiştirir bilir misiniz?

Vücudunun büyümesi için gereklidir bu değişim. Çünkü yılanın pulları esnek olmadığı için büyümesine engel teşkil eder. Ancak sınırlandırıldığı hacim kadar büyüyebilirler. Derisini değiştirmeyen yılan, ölmeye mahkumdur!

İnsan da, gelişimini engelleyen ne varsa hepsinden kurtulmalı. Kurtulmalı ki, büyümesine engel teşkil etmesin!

Zihnimizde, ruhumuzda bizi sıkan, gelişimimizin önünde duvar olan ne kadar olumsuzluk varsa temizlik yapmalıyız arada… Bize sunulan kadar yetinmememiz gerektiğini, daha fazlasına imkânımız varken dar kalıplara razı gelmememiz gerektiğini bilmeliyiz.

Biz, birilerinin istediği çerçevede kalmaya devam edersek, ya o dar kalıplar biz her büyümek istediğimizde bizi sıkıştırıp acı çektirecek ya da bir gün ateş çemberindeki akrep gibi bize uygun olmayan ortamda kasılıp kalacağız, kendi kendimizi zehirlemiş olarak!

Duygularımız iki seçenek arasında sıkışıp kalmamalı. Duygusal gelgitler aşındırsa da yüreğimizi durup, tefekkür etmek elzem. Yanlış karar kararsızlıktan iyidir çünkü. Yanlışı telafi hakkı her zaman vardır ama kararsızlıkla kaçırılan fırsatların telafisi mümkün olmayabilir. Ne zaman ki bunaldık, işte o vakit kaçabileceğimiz anlar bulmalıyız kendimize…

Korku bulutlarından kurtulmanın tek yolu, ardından gelecek yağmurda ıslanmanın tadını çıkarmak ve gökkuşağının hayâlini kurmak…

Dümen bizde olursa, zahmetler bile rahmete dönüşür evelAllah.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Nazan Biçer
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version