Sessiz Akşam Yemeği

Feyza Tunay 23 Görüntüleme Yorum ekle
4 Dak. Okuma

Değişimden ve değişmekten bahsedildiğinde çil yavrusu gibi dağılanlar online mı?
Kalan sağlar bizimdir, şöyle alalım sizi…

Meğer keklik kuşunun bir diğer ismi de çilmiş. Biliyor muydun? Kanatlarındaki desenlere bakıldığında sahiden çili andırıyor. Dişi keklik kuşu, yavruları yumurtalarından çıktığında onlarla ilgilenmez, kendi hallerine bırakırmış. Bulundukları yumurtanın kabuğunu kırarak çıkan yavrularsa hem telaş hem merakla etrafa yayılır olanı biteni keşfe çıkarlarmış. Anne keklik sert bir öğretmen mi dersiniz? Yoksa hayatın kendisiyle yavrularını erkenden tanıştıran iyi bir öğretici mi? Bunu düşüne durun, değişim rüzgârı mızmızlık kabul etmez. Adım atacaksın, içinden çıkamam dediğin ve sığındığın kabuğunu kıracaksın, başarmak için deneyeceksin, hem de kendi başına!

İşte bu sebeple bu yazıyı hazır içimizden cadılar, deliler bir de cellatlar çıkarken okuyorsun. Hala buradaysan cesursun demektir. Cesaret, en etkili yakıtımızdan birisidir. Madem hala buradasın, gölgelerin gücü adına diyerek, gölge yanını da masaya davet etme zamanı geldi.

Değişmeye gönüllü olmayan kişi, şifaya izin verebilir mi? Çoğu insan koşullardan şikâyet eder ancak adımı kendisi için atması gerektiğine bir türlü ikna olmaz. Savunma gereği, değişmesi gerekenin kendisi değil dış etkenler olduğunu düşünür. Oysa şifa, herkes için biraz da iyi yönde değişimi gerektirir.

Şimdiye dek, önümüzde beliren ileriki zamanın kadersel planını şekillendirecek olan ne varsa ektik, suladık, yetiştirdik ve artık son hasat zamanı geldi. Yılın karanlık zamanlarına girmişken çok manidar bir tutulma yaklaşıyor. Bu süreci destekleyen Güneş tutulmasını 25 Ekim’de karşılamaya hazırlanıyoruz. Öncesi ve sonrası için yedi gün içinde en yoğun etkilerini yaşayacağız. Yüksek benlik seviyesinde değişim ve dönüşüme karşı esnek bir yapıda ve kabuldeysek yılın bu dönemi bizim için daha yumuşak geçecektir. Ben mızmızlık eden, vazgeçen, isteksiz veya korkak bir çil yavrusu hiç görmedim. Sen gördün mü? Eğer sana çil yavrusu motivasyonu lazımsa kabul etmelisin ki çil yavrusundan çok daha önde başladın bu oyuna. Değişim, dönüşüm ve yeniye yer aç çünkü geliyor gelmekte olan! İçindeki ateşi taze tutmalısın, daha keşfedecek çok yol var. Bu taze enerjinin arındırıcı bir etkisi de vardır. Seni negatife düşmekten, bir noktaya takılı kalmaktan alıkoyar ve de belli bir zamana kadar güneşli günlere hazırlık olarak iyi bir kilometre taşı rolünü oynar.

İçine dönüş yaşamak, kendinle baş başa olmak, bu sayede gölge yanınla yüzleşmek için fırsat bu fırsat. Atalarımız adına hayır işleri yapmak, sadaka vermek de öte alemde onların ruhlarına rahmet olacak, aynı zamanda ruhlarını onurlandıracaktır. Yazın neşesi, coşkusuyla beslenerek kullandığımız enerjimizi yeniden toplama zamanıdır.

Düalite ve getirdikleri gereği karanlık, var gücüyle meydanda dolanıyor. Ki zaten yılın bu zamanları, insanların yaşadığı alem ile ruhlar alemi arasındaki perdenin inceldiği kabul edilir. Bu sebepledir ki, gün yüzüne çıkan şeylere pek de şaşırmamak gerekir.

Şifa bulacağın basit birkaç dokunuş istersen, kullanabileceğin renkler; gümüş, gri, siyah, turuncu, mor, kahverengidir. Bitkilerden faydalanmayı seçersen; sandal ağacı, civanperçemi, tarçın, lavanta, sarımsak, pelin otu, adaçayı bitkilerini kullanabilirsin.

Pozitife, iyiye odaklanarak değişim rüzgarının en iyi ve en yüce şekilde bizlere hizmet etmesi dileğiyle… Destekleyici doğa ruhları seninle olsun!

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Feyza Tunay
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version