Sosyal Bataklık

Ayşenur Dürlü 69 Görüntüleme Yorum ekle
1 Dak. Okuma

Türk toplumunun sosyalleşme merakı giderek ahlaki olarak büyük sorunlara neden oluyor. Öncelikle sosyalleşme, arkadaş edinme, insanlara kendini mutlu kanıtlayabilmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Gösterişten uzak durmak yerine insanların gözünün içine baka baka bir ispat etme arzusu içerisindeyiz. Kolay yoldan para kazanma, hırsızlık, suçların alelade bir şekilde işleyişi gibi iğrenç, akıl almaz video içerikleriyle toplum olarak bu bataklıktan maalesef çıkamıyoruz. Sevginin yerini “Para” saygının ve özgüvenin yerini ise “Edepsizlik” almış durumda!

Kadınlarımıza fazlasıyla yakışan edep ve hayanın giderek azaldığı, şeref ve haysiyetin yok olduğu bu platformda medeniyetin çöküşüne şahit oluyoruz. Eskiden ulaşılması güç olan birçok mecraya istediğimiz gibi ivedilikle ulaşabiliyoruz. Bilinçli bir toplum Dijital çağda yaşamanın avantajlarından yaralanırken bahsettiğimiz bir diğer toplum ise bunu dezavantaja çevirerek bataklığın içine gömülüyor. Üzüntü, Stres, şaşalı ve gösterişli hayatlara özenerek bulunduğu konumu sürekli şikâyet eden mutsuz bir hayat girdabına kendi elleriyle neden oluyor. “Bilinçsiz toplum sancılı bir yaşamın kaynağıdır “Öfkeleri, sevinç ve kederleri aslında içlerinde biriken bir kötülük anahtarıdır.

Ahlaklı ve sağduyuya dayanan bir anlayış, bilişsel güç daha ahlaklı ve aydınca bir tutumun gelişmesine neden oluyor. Kendine olan saygısını yitirmiş olan birinin topluma hiçbir faydası olmayacaktır. Bilinçli bir toplum gelecek nesillere ayna tutar.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version