Rüzgar Tılsımı

Firdevs Daş 55 Görüntüleme Yorum ekle
5 Dak. Okuma

İsmi değişir ama her yerdedir, her rengi farklıdır, insanı alır ve götürür, uzun süre de geri getirmez. Adı aşktır, tutkudur, tılsımdır bana göre. Bir de en sevdiğim doğa olayı. Rüzgardır insanı serinleten, rüzgardır insanı estiren, rüzgardır insana ilham veren, rüzgârdır insanı dinlendiren, rüzgardır insanı renklendiren, rüzgardır insanı sevdiren. Bazen bir deniz kıyısında, bazen bir yol kenarında, bazen bir sabah uyanışında, bazen bir öğle ortasında, bazen bir akşam fısıltısında bazen ise bir gece ay ışında rastladım sana. Ey rüzgar al beni, ey rüzgar yak beni, ey rüzgar bul beni, ey rüzgar yeniden sev beni.

Bu gece rüzgar tutkusu var yak ışıkları! Şehir aydınlansın herkese bir sevda yüklensin, insanlar sevdiklerini hissetsin, yaşasın rüzgârın tılsımlı esintisinde. Hadi durma! Yak ışıkları! Bu gece rüzgar aşkı var. Aşk bizi alsın, götürsün en sevdiğimiz sevgiliye. Onunla buluşalım, rüzgârlı gecenin koynunda sarılalım doyasıya ve bulalım yârimizi en güzel gecenin yansımasında. Bu gece rüzgar tılsımı var, yak ışıkları! Bu tılsım farklı bir tılsım olacak, sana kendini dinleme fırsatı verecek. Çekil bir odaya, tek başına bir köşeye, sessizliği dinle önce, sonra kendini dinle, sonra rüzgarın ince sesine ver kendini ve işte rüzgar tılsımı başladı, dinle bu tılsımı ve âşık ol rüzgar tılsımına bu gece. Rüzgarın o güzel sesine ver kendini, sadece ve düşün neredeyim, ne yapıyorum, ne yapmak istiyorum diye bu gece. Bu gece senin gecen, bu gece rüzgar gecesi, pencereni aç ve esintiyi çek kalbine, sonra yeniden kapat ve dinle kendini bu gece.

Gelelim rüzgar çeşitlerine. Balıkçılar iyi bilir bu rüzgârı. Bir tekneden eser, alır götürür tekneyi, en güzel halini verir ona yaz aylarında. Yaz aylarının beklenen serin rüzgarı yıldız gibi doğar bize.

Yıldız, yaz aylarının beklenen esintisi, al bizi de yanına, sıcak yaz aylarında götür uzaklara, en güzel yerlere, en güzel kuytulara. Lodos fırtınası tutar, bazen alır başını gider. Lodos kış aylarında tutku olur bizlere. En soğuk gecelerde örter üstümüzü sıcak hava dalgasıyla. Kış aylarımızın beklenen rüzgârı lodos ol ve ısıt yürekleri, kışın en soğuk günlerinde sıcak bir tebessümle. Poyraz kara denizden esen soğuk rüzgâr, bir kar fırtınası getirir bizlere. Çocukların en sevdiği olaylardan biri. Beklenen geldi işte. Kar. Gece başlayan kar yurdu etkisi altına almaya başladı bile. Kar, sen ne hikmetler sunarsın bizlere. Lapa lapa yağan kar keyfinden tut da, gecenin en güzel yerinde sevince boğan kar, her bir tanesinin en güzel ritmi, şekli, yoğunluğu… Kardan adam, kartopu, yağan karın güzel tonları. Bu defa da kar getirdi rüzgâr bizlere. Meltem rüzgarı eser çok kuvvetlice yazın. En çok serinleten esintilerinden biri. Bize o kadar iyi gelir ki. Bir balkon yatağında uyurken üstümüzü örten esinti bizi çok sever ve ninni olur bizlere. İşte bu esintidir bize çok iyi gelen ve bir bakıma tedavi eden rüzgâr ritmidir o.. Bir yağmurlu günde gelen karayel, toprak kokusuyla girer hayatımıza ve mis gibi açar gönlümüzü. Bizi çok sever bu esinti ve yol verir bize. Yağmurdan sonra gelen aşktır karayel. Karayel rüzgar, lütfen bize de uğra, bu gün duasıyla bekleriz biz onu. En güzel mevsimlerin güzel rüzgarı, çek bizi, es üzerimize yağmurla birlikte. Kıble sen ne büyük bir ustasın. Akdeniz akşamlarının gizli tılsımı. Yaz, kış bizi etkisi altına almayı başaran başarılı rüzgar çeşidi. Selam olsun hepinize, renk oldunuz rüzgar mevsimleri bizlere, günlerimize ve gönlümüze.

Rüzgar anne, bu gece çok ihtiyacım var sana, lütfen sar beni bu gece. Yalnızlığımın demindeyim, hem de en çok ihtiyaç duyduğum gece ona. Rüzgar anne, sarıl bana bu gece, sar beni ve uyut beni, unuttur yalnızlığımı bir gece de olsa, sonra yeniden git ama yanımda kal bir gece.

Rüzgar gülü yaptım çocukken derste ve tüm gün oynadım, estirdim, durdum onu. Renkli kâğıtlarla yaptım rüzgar gülümü, hem de en büyük şekliyle. 7 yaşında yapmışım, 14 yaşıma gelmiş bir birey oldum ve baktım dolabıma halen duruyor bir köşede, ne mutlu olmuştuk o gün o rüzgar gülüyle ve bir kez daha anladım ki küçük mutluluklar bizim her şeyimiz olmaya devam edecek bu hayatta. Sen de es rüzgargülü benimle. Rüzgar ol bul beni, rüzgar ol sev beni, rüzgar ol yeniden eselim birlikte. Rüzgar ol, es benimle tüm kalplere, hadi lütfen rüzgar tılsımı bu gece!

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Firdevs Daş
Bağlantılar:
Yazar / Öğretmen
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version