Uyanışta Bir Yolculuk

Büşra Yıldırım 42 Görüntüleme 6 Yorum
3 Dak. Okuma

Bir uyanışa ihtiyacı var çoğumuzun sanki? Yalnız uyanmak yetmiyor, sıcak yatağından kalkmalı insan; yorganı üstünden atmalısın bi hışımla, üşüdüm diye geri çekersen üstüne olmaz işte. Dedim ya uyanmak yetmiyor, harekete geçmek şart!

Hayatın farkına öylece varmak istiyorsan, hayatın içine dalmalısın. Biraz çaba, çokça gayret en çokta tekrar. Neyi istiyorsan ya da sahiden uyanmak istiyorsan, her sabah çıkmalısın o yataktan. Aynı şevkle aynı iştahla uyanmalısın! Eee.. İnsanız tabi, havalar bozacak; hastalanacağız. Hayal kırıklıklarımız da olacak düşlerimiz darmaduman da olacak. Biz gece yatarken, sabah nasıl aynı şevkle kalkabiliriz ona bakacağız. Belki biraz dinlenebiliriz anlaştık, tamam tamam olur… Ama çok uzatmayacağız anka kuşu misali küllerimizden yeniden doğacağız. İnanın kimseler sizin kadar çabalayamaz sizin için. Fazla beklerseniz küllerinizi üfleyip dağıtmak sizi rüzgarda savurmak isteyenler bile çıkabilir yolunuza, işte bu yüzden ankadan bile hızlı davranmak gerek bazen de.

Kendi masalımızı kendimiz yazacağız; dileyen anka olur, dileyen kendi ülkesinin kralı kraliçesi, dileyen ülkesine ilim insanı, dileyen mahallesine muhtar; kimisi bölüm birincisi, iş yerine üst düzey yönetici olur bir başkası… İsteyen muhteşem bir anne, bir başkası iyi bir hekim, öbürü güçlü bir kadın olur sonra o güçle karşısına ne çıkarsa ne isterse o gün o olur. Dedim ya sıcak yatağından çıkarsan harekete geçmiş olursun, hareketlerin tek seferlik değil de daimi olursa o güçle o azimle mutlaka varır yolun bir yere. Yalnız şunu da bilmeli yolun vardığı yerden daha kıymetlidir yolculuk hali. Yolculuğu tamamlamak elbette güzel, zirveye varmanın hazzı kim bilir ne kadar mutlu eder insanı? Peki ama özlemeyecek miyiz o hareketi, o hazzı, o şevki vardık diye tamamlayacak mıyız yolculuğu? Yok yok bence yapamayız iki gün daha yatarız sıcak yatakta ama sonra kalkmak şart! Düşünsene boş boş öylece duruyorsun yorganın altında. Vallahi bana göre değil bu iş(!)

Ben yolculuğu seviyorum; doktor olduktan sonra anne baba olmayı, sonra yeniden okumayı, sonra bir başka şeyle uğraşmayı, seviyorum öğrenmeyi… Bir müzik aleti çalmayı, sonra pasta yapmayı öğrenmeli… Farkına varmalı kısaca hayatın, farkına varmak için okumalı yazmalı; gözlemeli uçan kuşu, hareket halindeki araçları, konuşan insanları… Hayatın içine dalmalı… Hayatın farkında olmalı! Yürümeli tamda içinden bu yolun, yolculuktan zevk almalı!

İmza: Bir yolcu.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Öğretmen / Yazar
6 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version