Yeni Yılda Yeşeren Umutlar

Amine Çalışkan 17 Görüntüleme 1 Yorum
3 Dak. Okuma

Yeni yılda yeni hedefler…

Merhaba sevgili okurlarım, öncelikle noel değil de, yeni bir yıl, yeni umutlar ve hedefler hakkında bir yazı yazmak istediğimi belirtmek isterim.

Yeni yıl, her yıl kutlayanlar ve kutlamayanlar olarak iki kısma ayrılır. Ama herkese saygı duymak mecburiyetindeyiz. Her yıl bir çok yerde coşkuyla kutlanır. TV programları, eğlence mekanları, arkadaş ortamları… Hediyeler alınır, leziz yemekler yapılır ve tabi ki geleneksel olmuş hindi meselemiz var.

Yeni yıl sabahı çoğu insan uyandığında yorgun ve bitkin olur, “Ne değişti, takvimden bir yaprak değil mi?” serzenişinde bulunur.

Yaşamın bir anının uğruna bağlanan umut ve tevekkül iç içedirler. Mütevekkil barış günleri, duyguların tazelendiği yeni bir yıl isterim.

Yeni bir yıl, ne kadar coşkuyla girdiğiniz değil, hayallerinizin ve hedeflerinizin kararlılığındaki eyleminizdir.

Ben mesela yeni yıla dair hedefler belirledim, bir liste oluşturdum, notlar aldım.

Kitabım basılacak, okullarda seminerler vereceğim. Yüreklere dokunmak, saygı ve sevgi gibi kutsal duyguları anlatmak ve bunu anlayan insanlarla çoğalmak istiyorum.

Etrafımda bir sevgi zincirinin olması, sohbetlerimizin güzeli görebilmek adına yapılması gibi hayaller ve hedeflerim var. Kendimi ödüllendirmek adına tatil planları vs. çoğu hedefimi not aldım, 2023 programım hazır sayılır.

Peki sizin yeni yıl adına değişim, hayaller ve hedefler hakkında listeniz hazır mı veya zihninizde not tuttunuz mu, bunlar nelerdir?

Dediğim gibi, yeni yıl takvimden bir yaprak belki, ama yaş aldığımız gerçeği var. Bugüne kadar gerçekleşmemiş hayaller için bir yıl başlangıcı var önümüzde.

Bir yılbaşı gecesinin uğur getirdiğine inanmak, hayal kırıklığından öteye gidemez. Mucizeler hayatın her anında yaşanabilir. Yeni yıl, yeni bir hayat değildir, lakin hayalleriniz ve hedefleriniz olursa, yıl sizler için büyük değişim sebebi olabilir.

Sizlere kendi hayatıma dair bir örnek vermek istiyorum.

Annem 67 yaşında, hala günlük tutar, güzel anıları not alır. Bize olan duygularını yazar, bazen kızdığını, kimi zaman çok sevdiğini, iyi ki var olduğumuzu, yıl sonu hep birlikte oturup okuruz. Bazı konularda özür diler, bazı konularda birbirimize sarılırız, iyi ki aileyiz diye saatlerce sohbet ederiz günlükteki notlar adına.

Bunu size anlatmamın sebebi, ben gazete ve kitap okunan bir ortamda büyüdüm. Her zaman örnek olmak adına kaliteli anne baba, arkadaş dost, yar ve yaren olmalıyız ki etrafımızdaki insanlar da kaliteli olmalı. Bakış açısını değiştiren, sizi dibe çeken insanlar yerine, hayatınızda hatırı sayılır hatıralar bırakan ortamlar kurun. Boşa giden her zaman dilimi hayatınızdan çalar. Her zaman dediğim gibi, zamanın sizden çalmasına izin vermeyin, siz zamandan çalın.

Yeni bir yıl, yeni bir başlangıç olsun sizin ve sevdikleriniz için. Tek gecelik bir eğlence olarak kalmasın, işte o zaman ben ona kutlama diyorum.

Geçmişinizde iyi izler bırakın, farkınız olsun ki farkındalığınız da olsun.

2023 yılının sevgi, barış, beraberlik, sağlık, huzur, merhamet, kalp güzelliği, kaybolan değerlerimizi geri getirebildiğimiz umutlu, hedefli ve kararlı aynı zamanda nevi şahsınıza münhasır hatıralar bırakacağınız bir yıl olmasını diliyorum.

Sürç-i lisan ettiysem affola.

Yolunuz gül renginde, gül kokusunda olsun her daim. Sevgilerimle, hürmetler.

Hoşça kalın.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
1 Yorum
  • Yeni yıl,yeni umutlar..Telafisi olmayacak ,yine hızla akıp gidecek yepyeni günlerin bizlere neler sunacağını merakla beklerken ,biriktirdiğimiz anılardan yeni anılar biriktireceğimiz günlere geçiş anıdır yılın bu anı..Bu yüzden hep heyecanlandırmış ve umutlandırmıştır beni geleceğe dair.İhtiyacımız olan şey de bu değil mi zaten? Umarım yüreği güzel insanların beklentilerini karşılayan iyi bir yıl olur ve yeni umutlar taşıyabiliriz içimizde bu sayede .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version