Yolculuğun Kahramanına

Büşra Yıldırım 57 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Her güne sevgiyle başlamak; günü sevmek, gündüzü sevmek…Günü gündüzü, geceyle sevmek…Her başlangıcı bitişiyle sevmek. Anı sevmek, her anı…Kaçırmadan zamanı. Yaşamak doyasıya. Acısıyla tatlısıyla bile bile yaşamak…

Sevginin sınırı yok, kalplerin sınırı var belki; ama sevginin yok. Sınırlamazsan yüreğini dolar taşar dört bir yanın sevgiyle.

O az sevsin, bu çok! Sen kendini, başkasının sevgisiyle sınırlama. Vicdanın, merhametin, saygın, huzurun başkasınınkiyle ölçülecek şeyler değil ki! Ver oradan bana da üç kilo portakal, beş kilo mandalina değil ki bu! Onun vicdanı bu kadar, şu kadar merhametli o. Eee o zaman bizde o kadar olalım!

Sen, sen ol; bir başkası kötülük yaptı ve kırıldın diye kötülüğe sebep arama. Sen birinin insanlardaki iyiye inanma nedeni ol!

Gülümse mesela somurtan bir yüze, suratı asık bir amcaya merhaba, de…Olamaz mı vardır bir derdi, aradığı bir tebessümdür belki. Bir kedi sev mesela bu sabah, yol ver birine, kapısını aç ya da sıra ver kantinde, otobüs durağında. İyilik sana bir şeyler kaybettirmez aslında, kaybedeni arıyorsan kötülüktür o, meraklanma.

Uzun vadede anlıyor insan hayatı. İnsanlar, en çok kendini keşfetmeye başladığında insanlığı da anlamaya başlıyor.

Duygularına değer ver, dinle kendini. Her günün sonunda, yaz bir deftere neye gülümsedin bugün, neden korktun ya da neye kızdın? Tanı kendini, zamanla anlayacaksın insanı da. Tamamen tanıyabilmek zor, derya deniz insanoğlu ama kendini tanıma yolculuğun seni sen yapabileni bulman için sunulmuş bir seyahat. Bu yolculuğun yolcusu sensin! Dağlar taşlar çıkacak yoluna, gece gündüz yol alacaksın. Eğlenip güleceksin elbet lakin bunların aksine bir gün yoldan çekilmek bile isteyebilirsin. Dedim ya yol senin yolun tam da burada dur dinlen, soluklan biraz…

Oku, yaz, öğren derya deniz bu dünya; sense ummanda bir kum tanesi…Ve bir çiçek kokusu takılacak baharda burnunun ucuna, içine çekeceksin doya doya…Tamam işte yeni bir sebep daha yolculuğuna! Gün bırakmaz, güneş bırakmaz seni devam et yolculuğa… Doya doya yaşa! İliklerinde hisset, damarlarından geçsin aşkın her hali. İçine işlesin acı da mutluluk da… Her duygu eşsiz, her an mükemmel. Sense bu yolculuğun baş kahramanısın!

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Öğretmen / Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version