Zihinlerdeki Boykot

Ramazan Öner 34 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Boykot; çıkarı zedelenip zor durumda kalan, yada aynı şekilde kalmış başka bir topluluk için sebep olanları zor durumda bırakmak adına kesilen ilişkilerin genel adı değil midir? Bu ilişki kesimi; mal boykotu yada siyasi boykot olarak da ayrılan bir kavramdır. Peki fikir olarak yapılacak olan bir boykotun varlığı hiç mi sorgulanmayacak.

Nasıl mı? İsrail mallarını boykot edenlerin bir kısmının yılbaşı kutlama planları yapmayacağına emin olsam bu mecburiyet yazısını hemen silerdim. İsrail mallarını boykot edenlerin Noel baba resimleri ile iş yerlerinin camlarını süslemeyeceklerini bilsem yine aynı kararlılıkla yazarlığı bile bırakırdım. Bir kaç hafta içerisinde cam görsellerinde kullanacağımız geyiklerin rengini ve ebadını tartışmaya açacağımız bile belli… Neyin boykotu; İsrail menşei olarak iğrenerek baktığımız cipsler hangi alkollün süsü olacak kim bilebilir? Zihnimizde boykot edilmesi gereken o kadar mesele var ki…

Gel gelelim iç içlerimize… Kürt-Türk zıt değil eş anlamlı iki kelime olması gerekirken iki hasım evladı gibi vitrine çıkarılmaya devam ediyor. Aynı kararlılıkla boykot eylemini icra ettiğimiz güzel ülkemin güzel insanlarına seslenmek istiyorum; yarın İsrail gibi devletlerin eline fırsat geçse ve aynı tarifeyle ülkemize girseler Türk-Kürt ayrımı yapacaklar mı? Yapmayacaklar. Kürt-Türk meselesi ülkemizi bölmek adına yıllardır bir sorun gibi vitrine konulmuş ama gerçekle alakası olmayan bir meseledir… En önemli boykot; bize ezberletilen bu ayrımı aklımızdan çıkararak dünyaya birliktelik mesajını vermemizdir. Türkiye birlik halindeyken parçalanamayacak kimyaya sahip bir ülkedir. Kürt-Türk ayrımı emelinin asıl amacı, ülkeyi ikiye bölme düşüncesidir. Bu hedefte olan bazı dünya ülkeleri; ayrımın eyleme dönüşeceği anı hep hayal etmektedirler. İşte bu yüzden dünyaya verilecek en güzel mesajımız birlikteliğimiz olmalıdır. Kafamıza kazıdıkları ayrım düşüncelerini boykot etmenin zamanı çoktan geldi. Yüklemi ölüm olan bu dünya cümlesinin öznesi vatandır. Bu cümle gerekirse yüklemini kaybedebilir ama özensiz kalamaz ve kalmayacaktır.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar & Şair
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version