Ayrıcalık Tanımayana Ayrıcalık Tanınmaz

Salih Kurt 25 Görüntüleme Yorum ekle
5 Dak. Okuma

Yapılabilecek basit sürprizlerin bir insan için ne kadar değerli ve unutulmaz olduğunu bugüne kadar yaşadıklarınızdan öğrenmiş olmalısınız. Lafa direkt sürprizle girdim çünkü bunun ilişkileri diri tutacağına dair inancım tam.

Öyle büyük ve pahalı şeylerden bahsetmiyorum. Sadece size kendinizi özel hissettirecek basit ve etkili şeylere dikkat çekmek istiyorum. Ona en sevdiği çikolatayı almak, el emeğiniz ile bir şeyler yapmak, el yazınız ile içinizden gelen sevgi dolu bir cümleyi küçük bir not kağıdına yazıp sevdiğinizin cebine iliştirmek gibi bir çok şeyi peşi sıra sayabilirim. Hiçbir şey yapamıyorsanız bile, beklenmedik alakasız bir anda onun kulağına eğilip ‘’seni seviyorum, iyi ki varsın’’ demenin bile ilişkinize neler kazandırabileceğini fark ettiğinizde emin olun pişman olmayacaksınız. Hiçbir şey olmasa bile sadece onun birkaç saniyelik sıcacık tebessümü için bile bunlar ve çok daha fazlası yapılmaz mı?

Ben bunlardan bahsedince, eminim birileri çıkıp; ‘’birini bu kadar sevip şımartırsanız, sizi nasılsa cepte zanneder ve ya size hak ettiğiniz değeri vermez ya da herkes gibi o da gider’’ diyebilir.

Saygı duyuyorum. Fakat kişi öncelikle kendinden sorumlu değil mi? Biz karşımızda ki kişiden bir şeyler beklerken aynı zamanda kendimizin ne yaptığına dikkat ediyor muyuz?

‘’Evet ben onun için, onun mutluluğu için elimden gelen her şeyi yapıyorum fakat bu onun umurunda bile değil, üstelik aynı değeri görmüyorum’’ diyebiliyorsanız bu durumda işler değişir.

Seni ve yaptığın onca şeyi görmezden gelen, seni sevmeyen ve sadece mevcut düzenini korumak için seninle birlikte olan, senin için çabalamayan biri için ne sürpriz yapmaya ne de duygularını onun için israf edip kısacık ömrü israf etmeye emin olun değmez. Zaten ben size ‘’ne olursa olsun siz yaptıklarınızdan vazgeçmeyin’’ desem bile bunun ne kadar gereksiz ve işe yaramaz bir cümle olduğunu zamanı geldiğinde anlarsınız.

Çünkü her insanın bir sabrı vardır ve o sabır taşı çatladığında olabilecekler hemen hemen bellidir. Bazı insanlar fazla ilgiden hoşlanmaz. Onlar için bu hediyelerin, insanın içini ilkbahar gününe çeviren aşk dolu cümlelerin bir önemi yoktur. Öyleyse onlar için sorunda yoktur.

Ana yaşam kaynağı ilgi olan biri iseniz bu durumda iyi bir analiz gerekebilir. Özellikle evliliğe giden bir ilişkide davranışların sahte olup olmaması gibi dikkat edilmesi gereken bazı şeyler vardır.

İğneyi önce kendimize batıralım. Sırf birinin dış görünüşünü beğendiniz diye kendiniz olmaktan vazgeçip, ilişkinin ileri zamanlarında yapmayacağınız şeyleri şimdi de yapmanız başlı başına bir sorundur. Çünkü gün gelip sıkıldığınızda ve kendiniz olup, eskisi gibi davranmadığınızda ilişkinizde mutlaka sorunlar oluşacaktır.

Bir insanın yaptığı her işte esas olan samimiyettir. Devamlı para ile satın alınabilecek şeyleri sizin önünüze getiren birinin sevgisine ne kadar güvenebilirsiniz? Önemli olan öncelik bu mu yoksa size kendinizi nasıl hissettirdiği mi?

Biraz da istisnalardan bahsedelim. Eğer gerçekten ikiyüzlü bir insanla birlikteyseniz onu, sizi elde etmeden önce tanıyabilmeniz için çaba harcamanız ve uyanık olmanız gerekir. Onu gözlemleyin. Başkalarına karşı davranışı nasıl? Çayını getiren garsona teşekkür ediyor mu? Yanlışlıkla çarptığı birinden özür dileyebilecek kadar erdemli mi? Ya da içerisinde ne kadar hayvan sevgisi var? Bu ve bunun gibi pek çok küçük şey aslında bir insanın karakteri hakkında belli bir izlenime sahip olmanızda fayda sağlayacaktır. Başkasına kaba davranan, empati yapmayan, teşekkür etme ve özür dileme gibi temel insan olma özelliklerini bile yerine getiremeyen birinin size yaptığı hiçbir güzel davranışa ve iltifata kanmayın.

Kıssadan hisse, sizi seviyorsa siz de sevin. Size değer verdiği kadar ona değer verin. Sahte davranışlardan kaçının ve kendiniz olun. Yanınızda ki kişiyi iyi gözlemleyin. Rahatsız olduğunuz ve ondan beklediğiniz şeyleri söylemekten çekinmeyin. Size ters tepki veren, sizin duygu ve düşüncelerinize ve dolayısıyla size değer vermeyenleri ise boş verin. Önce kendinize saygı duyun ve önce kendinize değer verin. Hayatınıza girenlere sonra…

‘’Son nefesini verdikten ne kadar kısa bir süre sonra seni unutacağını bilseydin, kendini ikinci plana atmaktan o zaman vazgeçebilirdin!..’’

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Salih Kurt
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version