Zihninizi Açacak Kitaplar

Salih Kurt 23 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Kitaplar pek çok insanın en yakın dostu olmaya devam ediyor. Roman, şiir, deneme vb. pek çok tür en çok tercih edilenler arasında bulunuyor.

Kişisel gelişim kitapları da, özellikle kitap kurtlarının daha başarılı ve kaliteli bir hayata sahip olmak için seçtiği ve dikkatle okuduğu eserler arasındaki yerini koruyor. Bu yazımda; kendinizi, beyninizi ve zihninizi keşfetmenizi sağlayacak ve sizi üzerinde düşündürecek birkaç kitaba değineceğim.

MUTLULUK 2.0

Listenin ilk sırasında Doç. Dr. Selda Koydemir ve Dr. Gökçe Bulgan’ın yazmış olduğu bu kitabı alıyorum. Günümüzde insanların özellikle de gençlerin çok büyük bir kısmının mutsuz ve hayatından bezmiş olduğunu düşünürsek bu kitabın oldukça faydalı olacağını düşünüyorum.

Mutluluğun peşinden koşmak bizi daha çok yormaz mı? Ya da gerçek mutluluk uzakta olan mı yoksa yanı başımızda duran mı? Bu ve bunun gibi bir çok soruya cevap bulabileceğiniz kitapta, mutluluğa dair bildiklerinizi belki de bildiğinizi zannettiğiniz yanlışları, yalın bir anlatımla uzmanların dilinden öğrenebilirsiniz.

İFA (İNSANIN FABRİKA AYARLARI)

“Açık Beyin” platformunun kurucularından akademisyen ve yazar Sinan Canan’ın bu kitabı stres ile mücadelemizde beynimizi keşfetmenin önemini daha iyi kavrayabileceksiniz.

“Beden”, “İlişkiler ve Stres” ve “Sınırları Aşmak” isimleriyle üçlü bir seri halinde bulabilir ve daha konforlu bir hayatın kapısını aralayabilirsiniz.

ALIŞKANLIKLARIN GÜCÜ

Günlük hayatta sıkça tekrarladığımız ve bunu farkında olmadan yaptığımız hangi alışkanlıklarımız var? Peki bunlar bizim için yararlı mı yoksa zararlı mı? Charles Duhigg’in yazmış olduğu bu kitapta bir insanın sahip olabileceği alışkanlıkları ve bunların ne kadar değerli veya zararlı olduğunu kapsamlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

ÇİZGİNİN DIŞINDAKİLER

Ana konusunun başarı ve başarıya ulaşmış kişiler olduğu, Malcolm Gladwell isimli bu kitapta akıllı bir şekilde nasıl çalışabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Çok çalışmak mı veya akıllıca çalışmak mı sizi başarıya daha hızlı götürebilir sorusunun cevabını merak ediyorsanız bu kitabı okumanızda da fayda olacağını düşünüyorum.

Outliers, Beatles ve Bill Gates’in ortak yanlarının ne olduğunu, Asyalıların matematikteki olağanüstü başarısının sırrını, star sporcuların bilinmeyen avantajlarını ve tüm New Yorklu avukatların özgeçmişlerinin neden aynı olduğunu ve dünyanın en zeki adamının neden adını bile duymadığınızı açıklıyor. Bunların hepsi de nesiller, aile, kültür ve sınıf açılarından açıklanıyor. Gladwell’in iddiasına göre, bir Silikon Vadisi milyarderi olmak istiyorsanız, hangi yıl; başarılı bir pilot olmak istiyorsanız nerede doğduğunuz çok önemli. Çizginin dışındakilerin yani normal beklentilerin ötesinde başarıyı yakalayan kişilerin hayatları tuhaf ve alışılmadık bir mantık izliyor. (Tanıtım bülteninden)

KOZMOS

Listenin son sırasına uzay meraklılarının hoşuna gidecek ve mutlaka okumak isteyecek Carl Sagan’ın bu ünlü kitabını alıyorum. Evrenin ne kadar geniş olduğunu öğrendiğinizde oldukça şaşıracaksınız. Belki bunu zaten biliyor veya en azından tahmin ediyor olabilirsiniz. Fakat yine de kesinlikle yeni şeyler öğreneceğinizi bilmeli ve ufkunuzu genişletmek için bu kitabı okumalısınız.

Alanında göz kamaştırıcı, önerilerinde kışkırtıcı. Bu kitabı okuyan herkesin, etkisi altında kalacağından hiç kuşkum yok. (The Miami Herald)

Şimdiden herkese keyifli okumalar diliyorum.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Salih Kurt
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version