Eğitim Önemlidir

Şerife Nur Duran 41 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Öncelikle merhaba okurlarım,

İlk kez sizlerle buluşuyorum. Çok heyecanlıyım.

Sizlere eğitimin hayatımızda ne kadar rol oynadığını anlatmak için buradayım. Öncelikle siz siz olun, eğitiminizden ödün vermeyin. Hemşireliği mi kazandınız, gidin. İmkânınız mı yok? O alanda ilerleyebileceğiniz bir bölüm tercihi yapın. Ona da mı imkânınız yok? Sizi mutlu eden bir bölümü okumaya gayret edin.

“Hayır benim ona da imkânım yok!” , “Çevrem çok eleştiri yapıyor, hep bir ağızdan yorumlar yapıyor, kendimi yetersiz hissediyorum, acaba yapabilir miyim?” gibi düşünceler içerisinde olabilirsiniz.

Şunu bir kere aklınızdan çıkarmayın; öncelikle sizin geleceğinizi size kimse vermeyecektir. Siz elinizde sahip olduğunuz imkân her ne ise ya ona sahip çıkacak ya da kendi imkanlarınızın dışına çıkmak için imkanlarınızı zorlamak isteyecek, değiştirme isteği duyacak veyahut ortamı sağlamak isteyeceksiniz. Hatta ve hatta sahip buna olacaksınız, olmak durumundasınız çünkü… Aksi takdirde kimse size altın tabakta yemek sunmayacak… Gel bu da senin hakkın demeyecek… İşte burada görev size düşecek…

Hiçbir zaman emek vermeden güzel bir sonuca ulaşamayacağınızı söylemek isterim. Bu benim için de hepimiz için de geçerli bir durum tabi ki… Hiçbir şeye imkânınız olmasa dahi kitap okuyun ve bunu alışkanlık haline getirin. İnanın diksiyon açısından da konuşmanızdaki farkı göreceksiniz. Yıllardır yokluk içerisinde okumaya çalışan bir yazar olarak sizlere bunları yazmak istedim. Hayat şartları zor da olsa, bir şeyler önümüze engel de olsa sadece çalışmak zorunda olsak da eğitimimizden vazgeçmemeliyiz…

Neden diye sorarsanız, elbette ileriyi göremeyeceğiz hiçbir zaman, ama kendimizi geliştireceğiz ve hayatımızı kurmamız açısından okuyacağız…

Kendimden örnek verecek olursam, ben şu anda üç üniversite okuyorum, çünkü hayatım boyunca hep çalışmak zorundaydım, hayallerimin peşinden koşamadım… Fark ettiyseniz hemşirelikten örnek verdim yazımın başlarında, çünkü ben kazandım ama imkanlarım yoktu… Her neyse, çok da duygusal olmak da doğru değil, öyle değil mi?

Konuyu bağlamak gerekirse, okuduğum her üniversitenin her birinin bölümü birbirinden farklı biliyor musunuz? Muhakkak ki her alanda yeterli olamayabiliriz, nihayetinde insanoğluyuz ve eksiklerimiz olacaktır diye düşünüyorum.

Evet melekler, evet küçük kardeşlerim, özellikle sizlere seslenmek istedim, bilhassa sizlere… Biraz yüzeysel olsa da size okumanın önemini anlatmak istedim. Sonuç olarak, elinizde her zaman bir mesleğiniz olsun kimseye muhtaç olmayın. Kimse size gelip de benim için çalıştın, benim için okumadın, demeyecek… Neticede biz kendi hayatımızı kendimiz kuracağız.

Rabbim yollarınızı açık etsin…

İyi okumalar dilerim…

“Her insanın amelini (veya kaderini) boynuna bağladık. İnsan için kıyamet gününde, açılmış olarak önüne konacak bir kitap çıkarırız.” (İsra Suresi, 13. Ayet)

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version