Bilgi Birikimle Olur

Şerife Nur Duran 43 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Şimdi nereden başlasam güzel olur okurlarım, çocuklarımız, gençlerimiz, büyüklerimiz…

Her geçen gün gündemimizde çok ilginç, farklı bir takım olaylara maruz kalmaktayız biliyorsunuz ki… Tabi ki de her ne kadar olsa da bakış açımız olağan durumlara göre değişkenlik gösterebiliyor. Bizler de bu durumlardan kaynaklı olarak haliyle çağa ayak uydurmakla hükümlü buluyoruz kendimizi. Oysa ki bu tarz durumlarda bizim öğrenme ve bilgi edinme ihtiyacımızı zor duruma sokabiliyor ne yazık ki… Halbuki bu öğrenme ve gelişim dedikleri olgu bebeklikten ufacık bir mırıldanma tınısı ile başlayıp küçük adımlarla emekleme ve tuvalet alışkanlığı dahil öğrenme ve eğitilme ile sonuç vermekte olup, bize ve ailelere ipuçları veriyor. Bu sayede ufak ufak, küçücük de olsa bir bilgi yeterliliği kazanma yoluna girmeye aşina oluyoruz.

Öyle değil mi okurlarım sizce de? Küçükken mesela derse girerken geç kaldığımızda kapıyı çalmadan içeri girmemizin doğru olmadığını bile bilmemiz bizim için bilgidir aslında… Bu nasıl oluyor peki? Ailemizde bu süreç sevgimizle birlikte başlamıştı diye düşünüyorum. Sonrasında bizler öğretmenlerimizden, arkadaşlarımızdan birtakım doğru olduğuna inandığımız örnek bilgiler toplayıp depolamıyor muyuz? Aydın gençler olarak ne öğrendiysek birbirimizle paylaşıyoruz öyle değil mi? Aynı zamanda tüm bu bilgiler bizler yaşımız ilerledikçe kumbaramızdaki minik birikimimizdin hazinemiz olduğunu düşünürsek eğer onlarda bizim için bilgi kütüphanesini yani hazinesini dolduruyorlar.

O yüzden bize faydalı olan her bilgiyi minik yüreğimizde geriye dönüp bakabilecek kadar değerli bir yere koymalı ve bütünleştirmeliyiz ki aklımızın bir köşesinde en değerli hazinemiz olarak saklayıp günü geldiğinde bu eşsiz güzellikte olan bilgiyi kullanabilmeyi ilke edinmeliyiz. Ayrıca bu edindiğimiz bilgilerin üzerlerine ekleme yapıp kendimizi ufku açık, kültürlü birer nesiller ve bireyler olarak toplumumuza da yarar sağlamış oluruz. Nerede faydalı şey öğrendiysek onun günü gelip bize fayda sağlayacağını düşünerek emin adımlarla ilerlemeli ve her yaşta bilgi birikimi yapmamızın bizim için güzel sonuçlar doğuracağını bilmemiz önem taşır. Duyarlı, uygar bir toplum, genç nesillerimizden beklentilerimiz bu yönde olup, ileride yaşlandıklarında dahi körelmemiş olacaklardır ve de faydasını göreceklerdir, onlar da gelecek nesillere güzel örnekler olacaklardır. İyi okumalar dilerim, saygı ve sevgilerimle…

“İlmin değeri de diğer mumların kendisinden ışık aldığı enerji kaynağına benzer.” (Nizamülmülk)

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version