Çalışma Hayatının Yaşantımıza Etkisi

Şerife Nur Duran 43 Görüntüleme 1 Yorum
2 Dak. Okuma

Sevgili okurlarım, Bugün yine sizlere kalpten sesleniyorum… Öncelikle nasılsınız derken dönüp kendime ve çevreme bakıyorum da neredeyiz? Nerede bu insanoğlu? Peki nerede var olduk biz? Nasıl bu kadar soyutlandık hayattan? Nerede kaldı azmimiz? Yaşama, çalışma? Yürümeyi bırakın da, koşma hayallerimiz!

Evet şu anki yaşama şartları, ekonomi, düzen ve çalışma hayatı, insanın yaşam alanı her şeyi bambaşka hale getirmiş bulunmakta. Şu anda gerek parasal gerek karşılaşılan zorluklar ve kişiler gerekse bize sunulan hizmetler ve vaat edilen olanaklar ciddi anlamda yetersiz kalıp yaşama şeklimizi etkilemektedir. Buradan yola çıkarsak çalışma saatlerimiz mesela ne kadar uzun ve iş gücümüz o kadar ağırsa bizim hayattan tat alma ve güne umut ile, neşe ile başlayabilmemizin önüne geçmektedir ne yazık ki… Bunun yanı sıra yorgun düşmekte ve istenilen konuma gelmiş olsak bile istenilen maddi olanaklara erişememekteyiz ve bu şekilde hayatı olan bakış açımız aynı zamanda da yaşam alanımız farklılık göstermektedir. Kişi kendini biraz olsun hayattan soyutlanmayıp sosyallik oluşturmak için çaba sarf edip ve gezmek ister. Hiçbir şey olmasa bile oturup bir yerde bir kahve içmek ister ama iş yoğunluğu ve çalışmak zorunda olup geçim derdi ağır geldiği için çalışma şartlarından dolayı keyif alamamaktadır. Şartların ağırlığı da tabii ki ekonominin durumu da ne yazık ki belli gitgide insanların zihnini yorduğu için içe kapanmalar artmıştır. Buradan şunu söyleyebiliriz çalışma hayatımız ne kadar sakin ve huzurlu olur ve bir o kadar da ekonomik açıdan rahatlatıcı olursa o kadar mutlu oluruz ve hayata en önemlisi de kendimize karşı yaşamımızda da aynı şekilde rol oynar ve mutlu oluruz. İnsanları çaresizlikten ve hayata tutunmak için çabalarken daha dik durmasına vesile olmuş oluruz. Evet okurlarım biraz daha bu yazımda gerçeklere ele almak istedim Umuyorum ki dilinize tercüme olmuşumdur.

Keyifli okumalar dilerim…

“İnsan için yalnız kendi çalıştığının karşılığı vardır.” (Necm / 39.Ayet)

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
1 Yorum
  • Hayatıma yön verirken böylesine bilgi dolu bir insanın bir tanrıçanın önerilerini dinlemek benim için çok şanslı bir durum oldu teşekkür ederim 🙏

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version