Mutluluk İnsanın Kendi İçinde Olmalı

Şerife Nur Duran 35 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Sevgili okurlarım, sevgilerimle sizlerle olmaktan başlığımda da olduğu gibi mutluluk duyuyorum… Nereden başlasam bilmiyorum. Sevgi neydi? Sevgi emekti… Peki ya mutluluk? Şöyle ifade edeyim;

Öncelikle mutluluk kişinin kendi içerisinde olmalı. Bu benim görüşüm. Çünkü yalnız kaldığımızda kendimizle baş başa kalıyoruz. Biz kendi içimizde mutlu olmaz isek kimseyi de mutlu edemeyiz, aynı zamanda hayattan da hoşnut olamayız. Ufacık şeylerle mutlu olabilmek o kadar güzel bir duygu ki, tarif edilemez neredeyse… “Ufacık şey dediğiniz nedir?” Şerife Nur Hanım dediğinizi duyar gibiyim. Örneğin, yolda yürürken kaldırım kenarında -ben görmüştüm, siz gördünüz mü bilmiyorum ama- böyle çok minik ve narin mavi küçücük bir çiçek görüp onu öpmüştüm. O kadar masum bir çiçekti ve ufacıktı ki… Görünce, “Rabbim ne kadar büyük, ne kadar güzel şeyler yaratmış ki mutluluk verebilecek kadar” demiştim. Tabii ki bu bir örnek. Siz belki farklı bir şeyden, diğer bir kişi farklı bir sebepten mutlu olabilir. Burada amaç, kişinin hayata, olaylara, doğaya nasıl bir yaklaşım gösterdiği ve nasıl tavır sergilediği… Ve bunun dışında pozitif biri olmak da kişiye ayrıcalık kazandırır. Biz olumlu olursak, çözüm odaklı bir yapıya sahip isek, bizi mutlu edemeyecek bir sebep tanımıyorum. Tabii ki de zorluklar karşımıza çıkacak ve bizi yıkmak isteyecek birçok sebep olacak. Aslında bizi mutsuz edebilecek ama kendi kendimizi mutlu edecek bir yapı ve enerjiye sahip olur isek, aynı zamanda içimizde umut olursa, bu tarz sorunları yenebiliriz, yani zorlukların üstesinden gelebiliriz. Eğer ki biz kendimizi seversek herkes de bizi sever. İyi bir insan olmak, ufacık bir tebessümü yüzümüzden eksik etmemek bize bir şey kaybettirmez. Çok az insanda bulunan bir özelliktir bu, aynı zamanda da parayla satın alınamaz altın niteliğindedir. O sebeple kendi dünyamızı mutlu hale getirmeliyiz.

Konuyu burada noktalamak istiyorum. Son olarak ekleyecek olursak, aklıma Konfüçyüs’ün bir sözü geldi, bunu sizlerle de paylaşmak isterim değerli okurlarım. “İnsan iyi şeyler üzerine düşündükçe hem kendi dünyası hem de tüm dünya daha iyi bir hale gelir.”

Keyifli okumalar dilerim…

“Dünyada görmeyi istediğiniz değişimin kendisi olunuz.” (Mahatma Gandhi)

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version