Kasım Sevdası

Tülin Erol 47 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Yılın bitimine, kışın gelişine tanık bir mevsimin en sevdalı ayı değil mi Kasım?

Biraz yazın renkleri biraz da sonbaharın cümbüşü ile sevmeyi tetikleyen bir kalp atışı sanki Kasım. Bitişleri değil başlangıçları…

Unuttuğumuz gülümsemeleri hatırlatır. Sevmeye tövbeli, mühürlü kalplerin kilidi açılır, buzdan heykeller ateş olur yanar. Denizler aşılır sevdalıya kavuşmak için, tatlı yalanlarla süslenir günler ve geceler. Birbirine kavuşmak için can atar, kanat çırpar.  Aynı şehirde aynı gökyüzüne bakarak mutlu olursun. Sesini duymadan saatler ilerlemez. Nasıl yanar insanın içinde sevda ateşi, nasıl tutuşur! Çocuk olmak gibidir Kasım’da aşk. Bulutların üzerinde bir uçurtma gibi dalgalanır. Nerelere savurur, ağaçtan düşen yapraklar gibi insanı. Renk renk gökkuşağının içinden geçirir.

Kasım farklı duygular yükler insana, gözlerimi kapatıyorum ve düşünüyorum. Kaç Kasım geçti ömrümden, kaç defa sevindim, kaç kez üzüldüm ve kaç kez aşık oldum ben?

Ölümün kokusunu ve soğukluğunu hissettim yıllar önce bir Kasım günü. Sonra kavuşmayı yeniden doğuşu yaşadım. Bitti derken başladı hayat bir sabah ayazında. Bir başka doğdu güneş o gün. Kokusunu özlediğim giderse öleceğim “Sol yanım” canım, kanım..

Nasıl zordu o günler nasıl ilk kez ayaklarım yere basmıştı. Kaybettim derken geri geldin. Sen yıllar sonra dönmemek üzere gittin. Ve ben şimdi Kasım’da yine o kavuşmayı özledim.

Sevda kuşu da Kasım’da konmuştu yüreğimin dallarına. Buzlarım erimiş çiçeklenmişti bedenim. Hayatın anlamı değişmiş tekrar yaşama bağlanmıştım, seninle. Aşk!.. nasıl deli bir duygu nasıl bir tutku, ne zaman nerede yakalar insanı bilinmez. Gözü kör her şey mükemmel görünür insana. Belki de yıllarca… Sevgiye evrilen geleceğe yönelen ilişkide mutluluk kanat taktırır insana. İleriye gidiyor sanırken, engelleri aştım derken birden rüya biter ve gerçeğe uyanırsın. Güvenerek tuttuğun el yok, sevgiyle bakan gözler yok, aşk yok, sevda yok… Bir tek şey var ki; o da sen.

Gözlerini aç ve kocaman bir gülümseme ile tekrar “merhaba” de yaşamaya. Kendini yeniden keşfetmenin tadını çıkar. Soruyorum şimdi; “Kasım’da aşk başka mıdır, yoksa saçma mıdır?” Doğru cevap tabi ki; “E- Hiçbiri.” Her şeye anlam yükleyen bizleriz.

Unutmayın; Kasım sadece bir aydır. Sevgiyle gülümseyin ve hayatın tadını çıkarın.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Tülin Erol
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version