Köpük

Tülin Erol 27 Görüntüleme Yorum ekle
4 Dak. Okuma

Düşünün ki şimdi her şeyden arınmış, tüm derdi tasayı bir kenara bırakmış tatil modunda bir yerlerde hayallere dalmışsınız. “Ohhh be!..” diyenleri duyuyorum. Hayaller parayla değil elbet. Birlikte hayallere dalalım mı?

Elinden tutup da, “hadi gidelim!..” diyeniniz var mıdır, bilmiyorum. Varsa süper, yoksa da kader diyerek başlayalım. Yaz mevsiminin başladığını nihayet gördük. İçimiz bir nebzede olsa ısındı. Güneşin yakıcı sıcağını, denizin serinliğini gün günden daha fazla hissediyor kendimizi kızgın kumlarda uzanmış arınmış bir dinginlikte bulmak için gün sayıyoruz. Tatilin rengi de tadı da hepimiz için farklıdır.

Modumuza göre, tatil için istediğimiz yer değişkenlik gösterir ve planlar yaparız. Sırtımıza çantamızı takıp, içine bir iki kitap birkaç parça giysi atıp yola koyulur oradan oraya savrulur gezer dururuz ya da bunu yapmış olmayı hayal ederiz. Bir başka ve sıkça yaptığımız versiyonu ise; aylar önce indirimden faydalanıp da aldığımız tatil paketleridir. Gideceğimiz yere uymak için bir de çeşitli masrafları ekleriz, iyice şişen bütçemize.

Peki diğer modlar nelerdir? Saymakla biter mi hiç.

Kendinize ait bir karavanla tatile çıkmanın hayalini kurmayan var mıdır? Basıp gitmenin dayanılmaz cazibesi nasıl tatlı tatlı okşar ruhumuzu…

Bazen de sadece denizi, sıcak güneşi ve kumsalı düşler dururuz. Hepsi huzur hepsi umut sonuçta. Bu imkâna sahip olmakla olamamak arasında ne kadar çok kişi vardır.

İnsan her zaman imkânları dahilinde mi hayal kurar peki? Sanmıyorum. Adı üzerinde hayal ve umut…

Ulaşılması zorlaştıkça cazibesi artıyor. Hiç bir olumsuzluk olmadan ruhumuzu dinlendirmek sadece maddi imkânlarımız ile ilintili değildir. Bedenen ve mental olarak iyi hissetmek için her şeyden önce iç huzurumuzu sağlamalı ve ne istediğimizi bilmemiz önemlidir. Bu doğrultuda yola çıkınca gerisi daha hızlı ve bilinçli akar.

Bana göre; iyi bir tatil demek, iyice dinlenmekten geçer. Gerek mental gerekse de bedenen yorgun olan kişinin ilk ihtiyacı; kafasını resetlemektir. Dinginlik ve huzur bulmak için illaki çok paralar vermek gerekli değildir. Önemli olan ne istediğimizi ve nerede olursak , hangi şartlarda bulunursak tatil yapmış olmaktan mutlu olacağımızı kestirebilmektir. Bazen kendi kendimize bazen de yanımıza birini alarak gitmek iyi gelir.

Her şeyden uzak durmak, gerek insanlardan gerekse de her ortamdan uzak olmak. Al başını git, ayakların nereye götürürse oraya misali… Ne güzel bir duygu düşünmesi bile iyi geliyor şu anda. Günümüzde lüks değil adeta bir ihtiyaç bu hepimiz için. Şehrin gürültüsünden ve kalabalıktan kaçmak için harika bir çözüm. Bir de şunu düşünelim;

Tek yön bir bilet ile uçmak mesela. Ne zaman isterse canın, o zaman dönme lüksüne sahip olmak. Uçsuz bucaksız maviliklerin ardında kaybolmak ya da… Atlayıp bir gemiye açılmak denizleri aşıp okyanuslarda köpük köpük hayat bulmak…

Aylarca süren bir yolculuk sonrasında tropikal bir iklimde hayatı kucaklamak. Düşünce olarak bile kendimizi mükemmel hissettiriyor. Yorgunluktan ve yılgınlıktan arınmış bir bedenle tekrar vücut bulmak.

Yaz mevsimini doyasıya yaşamak, tadını çıkarmak ve yenilenmiş olarak tekrar hayatın rutininde huzur bulmak için mutlu ve umutlu olmalı bırakmayalım.

En güzel, en özel dinlenmeler sizlerle olsun.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Tülin Erol
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version