Kuantum Fiziği

Murat Tepeler 38 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Kuantum Fiziği Dünyanın Yalan Olduğunu İspatlamış Olabilir mi?

Herkese tekrar merhaba. Bugün biraz ağır ama önemli bir konu üzerine yazmak istedim. Başlıktan da anlaşılacağı gibi Fizik Dünyası sonunda Dünya’nın yalan olduğunu ispat etmiş olabilir.

Michio Kaku’nun ismini hiç duydunuz mu? Şimdi bazılarınız onun bir futbolcu ya da ünlü bir kafes dövüşçüsü olduğunu düşünebilir. ? Ama o Japon kökenli Amerikalı bir teorik fizikçi. Şu an 75 yaşında.

Onu çok yakından takip eden biri değilim ama ara da sırada fizik teorilerini açıkladığı videolarını izliyorum. Gerçekten sıra dışı fikirleri olan biri.

Yine bu videolarından birinde “Aslında katı cisimler yoktur. Bizlerde katı değiliz. Büyük bir yanılsama içinde kendimizi katı sanıyoruz…” dediğinde başta dalga geçtiğini düşünmüştüm. Ama videoyu izledikçe pek çok şey oldukça mantıklı gelmeye başladı.

Aslında her birimizi oluşturan elektronların birbirini itmesinden dolayı cisimleri katı olarak algıladığımızı söyledi. Sonuçta bir yere dokunduğumuz zaman atom altı dünya da neler olduğunu bu zamana kadar hiç düşünmeyen birisi için ilk bakışta saçma gelen bu tanımlama, işi mikro düzeyde düşününce ise oldukça mantıklı.

Metaverse evrenlerin tasarım sürecinde olduğumuz bu dönemde sanal dünyalardaki en büyük problem, gerçek dokunma hissinin olmaması yüzünden karşımızda gördüğümüz nesneleri algılayamıyor oluşumuzdur. Yani gözümüzün gördüğüne dokunabilirsek gerçeklik artık artırılmış olmaktan çıkacak ve birebir gerçek olacak demektir.

Bu problemi çözmek adına yıllardır pek çok donanım tasarlamaya çalışan şirketler, aslında hala bir arpa boyu bile yol alamamışlar gibi görünüyor.

Şimdi size o yaşlı teorik fizikçinin anlattığı her şeyi anlatmak bence vakit kaybı olur. İsteyenler için yazımın sonuna ilgili videonun linkini bırakırım.

Burada benim ilgimi çeken şey Michio Kaku’nun teorik olarak anlattığı bu fiziksel buluş, aslında pek çoğumuzun bildiği yegâne bir gerçeğin ispatlanmasına sebep olmuş.

Yalan Dünya

Binlerce yıldır pek çok bilge insanın farkına vardığı bir gerçeği: Gerçekten var olmadığımızı ve 4k formatında çok detaylı bir rüya içinde yaşadığımızı artık neredeyse somut olarak görmeye başladık.

Bu düşünceler ve ileride yapılacak buluşlar sayesinde insan oğlu çok kısa bir zaman içinde enerji formuna dönüşebilecek gibi görünüyor.

Bilim kurgu sevenler bilir. “Beam Me Up Scotty!” Türkçe karşılığı “Işınla beni Skati!” replikleri yakın zamanda gerçekleşirse hiç de şaşırmam dostlar. Gelecek hiçte uzak görünmüyor artık.

İster elektronların birbirini itmesi ile bir arada duralım, isterse hepsi bir safsatadan ibaret olsun. Sonuç olarak katı olsak ta olmasak ta tek bir yaşama sahibiz. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek yine bizim parmaklarımızın ya da elektronlarımızın ucunda. ?

Sevgiyle kalın…


Video Linki:
https://www.instagram.com/reel/CbQO2_6rlNm/

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version