Sesler ve Kokular

Konuk Yazar 25 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Bir ses bizi an’dan alıp mazinin sayfalarında dolaştırır ve yine başka bir ses gelecekteki hayallere, o beklenene taşır bizi.

Ses, can kulağıyla dinlendiğinde bir titreşim olmaktan öteye geçer; damarımızda akan kana, küt küt atan kalbimizin ritmine karışır, başka boyutlara ulaştırır bizi. Ulu önder Atatürk’ün sesini duyduğumuzda kendimizi bulmaz mıyız vatan için omuz omuza verilen o kutsal mevzilerde? Yurdun düşmandan kurtarıldığı o kutlu günde ellerinde şanlı Türk bayrağı ile coşanların arasında yer aldığımızı görmez miyiz aynı heyecanla? Cumhuriyet’in ilan edildiği gün yankılanan milletimizin nidaları ulaşmaz mı kulaklarımıza? Ve bir de geleceği önümüze seren sesler. Bir annenin karnındaki bebeğinin ilk kalp atışını duyması onu götürmez mi evladının gelecekte kutlayacağı her yaş gününe tek tek? Yalnızlığın, karamsarlığın içinde debelenirken bir ezan sesi ferahlatmaz mı bizi önümüzdeki sis perdesini aralayıp, bir başına olmadığımızı, her gecenin bir sabahı olduğunu hatırlatmaz mı bize ve hayal kurdurtmaz mı önümüzdeki güzel günlere dair? Hiç bitmeyecekmişcesine süren zemheride düşlerimiz bile üşürken, göç ettikleri yerden dönen kuşların cıvıltısı bize bahar sevincini yaşattığı gibi, hayallerimizin de kanatlanıp bizi hedeflediğimiz yerlere götürmesini sağlamaz mı? İşte, tüm bu güzel sesler sadece duyu organlarıyla değil; hislerle, maneviyatla birleştiğinde yaşanası bir dünyanın kapısını aralar bize.

Bir de kokular var aynı sesler gibi derin anlamlarla yüklü. Evlat kokusu karanlıkları aydınlığa kavuşturmaz mı? Yaşamaya olan tutkumuzu perçinleyip, o kokunun hiç solmaması için bizi mücadele etmeye sevk etmez mi? Taptaze bir ekmeğin kokusu bizi nerelere götürmez ki? Kıtlık zamanlarında onu bulamayanları düşünüp halimize şükrettirmez mi? Sıla hasreti çekiyorsak o koku bizi alıp sıcacık baba ocağına götürmez mi?

Sözün özü; sesler ve kokular bizi alır diyar diyar gezdirir, iklimden iklime, bir uçtan öbür uca farklı hazlarla donatır, özümüze döndürür. Her daim güzel sesler, sözler duymak, içimize çekeceğimiz mis gibi kokulara denk gelmek dileğiyle..


Konuk Yazar: Elif Güler

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Konuk Yazar
Bağlantılar:
Misafir Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version