Ne Güzel Kelimedir Merhaba

Murat Tepeler 30 Görüntüleme Yorum ekle
4 Dak. Okuma

Ne güzel bir kelimedir “Merhaba”.

İçinde çok derin anlamlar taşır. Farsça “Benden sana zarar gelmez.” demektir aslında. Genel olarak yeni girilen bir ortamda bulunan herkese “Güzel olan ne varsa, üzerinize olsun.” dileğidir.

Dostlukların başlangıcıdır. Kişinin, yeni insanlara kendini takdim aracıdır.

E madem artık benden size bir zarar gelmeyeceğini söyleyip tüm güzelliklerin üzerinize olmasını dilediğime göre artık bu sayfada neler yazacağımı anlatabilirim.

Oldum olası insanlarla etkileşimde bulunmayı sevmişimdir. Çocukluğumdan beri bu hiç değişmedi. Zaman zaman bazı kötü niyetli insanların anlamsız oyunları yüzünden üzücü durumlara düşsem de asla insanoğlundan ümidimi kaybetmedim. Üzerinde bulunduğumuz Dünya üzerinde kim bilir? Milyonlarca yıl boyunca kaç tane medeniyet geldi geçti. Şimdi elimizdeki tüm imkanlara rağmen en fazla 15000 yıl önceki hayatı, sadece bulunan kalıntıları üzerine teoriler üretip hayal etmeye çalışıyoruz. Gerçekte ne yaşandı ancak Allah bilir. Hiçbir canlı sonsuz bir hayata sahip değil.

Beni tanıyanlar bilir. Evrenin işleyişi, mikro ve makro alemler her zaman ilgimi çekmiştir. İçinde bulunduğumuz bütün o devasa büyüklüğü hayal ettiğimizde ne kadar aciz olduğumuzu görmek hiçte zor değil.

Böylesine bir kıyas içinde bize biçilen kısa ömrün en verimli şekilde değerlendirilmesi gerektiğini, yaratılış nedenimizin de bizzat bu olduğunu düşünüyorum.

Son çeyrek asırda teknolojide ulaşılan nokta sayesinde ortaya çıkan bir gerçeği sizlerle paylaşmak istiyorum.

Her ne kadar her birimiz ayrı bir bilince sahip olsak da birbirleri ile iletişim içinde olan insan toplulukları her yönden daha hızlı bir gelişme gösteriyor. Tanık olduğumuz gelişmekte olan dijital teknoloji, aslında gelecekteki ortak aklın temel taşıdır. Tüm bu gelişmeler, internet ağları, avuç içinde taşınan akıllı cihazlar vb. zihinsel bir bütünlüğe doğru gittiğimizi göstermiyor mu? Birbirlerinden kilometrelerce uzakta bulunan, birbirlerinden çok farklı insanlar, ortak bir amaç edindiklerinde ellerindeki bilgi kırıntılarını bir araya getirerek inanılmaz buluşlara imza atıyorlar.

Şimdi bütün bunları neden mi söylüyorum? Eskiden bilgi güçtü. Ama şimdi artık bilgiyi paylaşmak ya da paylaşmayı becerebilmek geleceğin yeni silahı oldu.

Dünyanın geleceğinin yeniden şekilleneceği bu düzende madem ki esas olan paylaşmak. Peki paylaşmayı nasıl becerebileceğiz. Bunun için ihtiyacımız olan şey nedir?

Cevap neyse ki çok zor ya da çok uzakta değil. Aslında bu sorunun cevabını yüz yılardır bilen ve yaşam tarzına adapte eden bir milletin içindeyiz.

Son günlerde biraz kafamız karışmış olsa da hepimiz bunun cevabını biliyoruz. Şimdi bile aklınızdan geçiriyor ya da dudaklarınızın arasından mırıldanıyorsunuz değil mi?

Tabi ki “Sevgi” dir dostlar. Dünya üzerinde yaşayan canlı cansız her şeyi sevmek.

Sevgi, saygıyı. Saygı da huzuru ve barışı doğurur.

Biliyorum bu söylediklerim belki çok klişe ama doğru oldukları gerçeğini değiştirmez.

Bu sayfamda kâh dertleşelim, kâh bilgi paylaşalım istiyorum. Öyle sayfalarca yazı yazarak sizleri sıkmak istemem. Şundan emin olabilirsiniz. İçine sevgi katılmamış hiçbir tarifi önünüze koymayacağıma söz veriyorum.

Sonuçta hepimiz insanız öyle değil mi? Çok şükür pek çok romanda bahsedilen distopik bir dünya ve robotlaşmış insanlara dönüşmek için daha uzun yıllar var önümüzde.

Bizden sonra gelecek olanlara distopik değil ütopik bir geleceği miras bırakmak ne güzel olurdu. ?

Son yıllarda yazı yazarak, kitaplar çıkararak hayallerimi sizlerle paylaşmaya başladım bile. Burada da elimden geldiğince buna devam etmeye çalışacağım.

Şimdilik bu kadar. Başka bir konuda görüşmek umuduyla. Sevgiyle kalın, takipte kalın.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version