Ramazan Ayını Zulmün Devam Etmesiyle Karşılayacağız

Mehmet Aluç 54 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

On bir ayın sultanı Ramazan’ı geçen yıl hoşluk içinde göndermemiş olacağız ki bu yıl Filistin’de ve dünyanın birçok ülkesinde, zulmün devam etmesiyle karşılayacağız, hangi yüzümüzle bunu da bilemem! Oysa oruç mide ile değil, tüm vücut ile azalarıyla, akılla, fikirle, düşünceyle, bunlarla da tutulurken, biz sadece midemize oruç tutturduk, gerisini saldık uçurumun dibine. İnsan bir yerde acının içinde kalmışsa, diğer acı içinde kalmayan ona yetişmesi için Rabbim bizi bu aleme göndermedi mi ki? Duyarsız kalarak, sadece isim olarak Müslümanız? (buna ben de dahilim)… Kurana ve Sünnete bakınca böyle bizim gibi mideye oruç tutturulmadığını görmemize rağmen, hala aç kalarak mideye oruç tutturmaya çalışıyoruz ne yazı ki! Bunca zulme rağmen bundan kaçamayanlar varsa, bizim onlara destek olarak zalimi yerin dibine sokan kullardan olmamız gerekir ki, orucun, kardeşliğin, Müslümanlığın hakkını verelim.

İçimizde bunca acı çekenler varken gelen Ramazan’ı, on bir ayın sultanını nasıl hoşlukla karşılayabiliriz ki? Bunu nasıl yorumlayabiliriz ki? Bu darmadağınık halimizle nasıl Ramazan ayına anlam katabiliriz ki? Çekilen onca acıyı kadere bağlamak yerine, buna destek olarak buna son vermeyi kendimize görev edinmedikten sonra, gelen her bir Mübarek Ramazan’ı hoş karşılayamayacağız ve Ramazan ayı da bizden hoşnut kalmayacağı da kesin! Filistin’de kardeşlerimiz, çocuklarımız açlık içinde kalmışken, bizim sahurda bir şey yememiz, iftarda çeşit çeşit yemeklerle iftarımızı açmamız, oruca hiçbir şey katmayacaktır, ben bunun utancı içindeyim.

Müslümanın bir duruşu vardır, bunu biz kaybettikten sonra mübarek Ramazan bize hiçbir mana, değer, nurluk katmayacaktır, Müslüman için her daim Rabbinden bitmeyen umuduyla her zaman imkân vardır, yıkılmaz imanıyla, bu olmadıktan sonra Ramazan ayının hoş geleceğinden şüpheliyim kendi adıma… Bizi böyle parça parça edenlere rağmen, Ramazan birleştirmek için geliyorsa ve hala bizler parça parça isek, Ramazan bizim için asla gelmiyor, kendimizi de boşuna kandırmayalım. Bakın marketlere Ramazan gelmeden zam yaptılar, daha çok soymak, çalmak hırsıyla, oysa daha çok sevap kazanmak hırsı içinde olması gereken Müslüman, başka bir yolda ise Müslümanlıktan ve Ramazan’ın hoşluğundan söz etmek abesle iştigal olacaktır vesselam.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Mehmet Aluç
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version