Tutkuyla İste

Kemale Şirinova 33 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Ne istersen olur mu?

Tabii ki de neden olmasın? Sen eğer bir şeyi can-ı gönülden istersen o şey olur elbet.

İstemek yapmanın yarısıdır derler ya…

Peki nasıl?

Evde oturduğun yerden sürekli, “bir lüks araba istersem olur mu ki?” dediği duyuyorum sanki.

Eğer sen o lüks arabayı can-ı gönülden istersen evinde rahat oturamazsın ki. İşte önemli olan da bu nokta. Evet evinde rahat oturamazsın ve o arabayı nasıl elde edeceğini düşünürsün, plan, program yaparsın. Tüm çabaların o yönde olur. Gerekirse yolunu, gerekirse işini, gerekirse hayatını değiştirirsin ama o tutku seni o arabaya götürür. Bir şey seni heyecanlandırdığı zaman sempatik sinir sistemin çalışmaya başlar. Ve Sempatik sinir sisteminin önemli yol gösterenleri noradrenalin yaddaş, dikkat ve bilinçsel işlevleri artıran aynı zamanda ruh halini iyileştiren bir mediatördür. Tıbbi izahında “kaç ya da savaş” dedirten mediatördür noradrenalin. https://tr.wikipedia.org/wiki/Noradrenalin

Seni amaçların için savaşmaya yöneltir. Senin tutkun farkında olmadan vücudunda salgıladığı o maddeleri işleve sokar ve senin haberin olmadan bilinç durumun, beyin faaliyetin artar, moodun yükselir. Ve sen o arabaya ulaşırsın. Ne kadar erken veya geç bilemem ama ulaşırsın bu kesin. Bu nedenlerden dolayı isteklerimiz tutkuluysa başarımız kesin olabilir. Ama isteklerimizde tutku, heyecan yoksa başarımız da düşük olacaktır.

Evet, sempatik sinir sistemi ve noradrenalin. Yani tutkularımızın tercümanı.

Maç sahasındaki taraftarların takımlara moral yüksekliği vermesinin altında yatan neden de bu aslında, bilinçsiz yapıyoruz bu eylemleri. Ama başarı şansı yüksek değil mi?

Yapacağımız ne varsa tutkuyla yapmamız lazım, motivasyonumuzu yüksek tutmamız lazım, bizi demotive eden ne varsa kulak ardı, göz ardı etmemiz lazım. Yoksa yapacağımız, yapabileceğimiz ne varsa tersine döner. O istediğimiz neyse tutku katmamız lazım, tüm çabalarımız o yönde olması lazım, hep o işte başarılı olacağımızı kendimize inandırmalıyız. Güncellememiz lazım beynimizin tüm noktalarında o eylemi. Her gün o hedefimize bir adım yaklaşırız o zaman. Ve o zaman istediğimiz ne varsa kimse önüne geçemez işte….

Sevgiyle kalın… Tutkuyla kalın…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Doktor / Anestezist
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version